Dünyada gizemli hastalık paniği büyüyor!

Dünyada gizemli hastalık paniği büyüyor!
Koronavirüs pandemisi sonrasında dünyada gizemli hepatit paniği yaşanıyor. ABD'de 25 eyalette 100'den fazla çocukta görülen ve 5 çocuğun ölümüne sebep olan hepatit vakalarıyla ilgili yapılan açıklamada hastalığın "evcil hayvanlardan bulaşmış olma ihtimalinin" araştırıldığı belirtildi.

DÜNYADA GİZEMLİ HASTALIK PANİĞİ BÜYÜYOR!

CDC yetkilisi, doktorlar ve halk sağlığı yetkililerine, karaciğer enzimleri yükselmiş 10 yaşın altındaki benzer çocuk vakaları olup olmadığını bildirmeleri konusunda çağrıda bulundu. Merkez, 21 Nisan''da da doktorları Alabama''da 9 çocukta görülen sıra dışı hepatit vakaları kümesi konusunda uyarmıştı.
 
CDC''nin bulaşıcı hastalıklardan sorumlu müdür yardımcısı Dr. Jay Butler, eyaletlerin sağlık departmanlarıyla 5 çocuğun hayatını kaybettiği hepatit vakaları üzerine ortak bir çalışma yürüttüklerini, hastalığın "evcil hayvanlardan bulaşmış olma ihtimalini" araştırdıklarını belirtti. Butler, Ekim 2021''den bu yana nedeni bilinmeyen hepatit vakalarıyla ilgili şikayette bulunan çocukların yüzde 94''ünün hastaneye kaldırıldığını ve yüzde 14''ünün karaciğer nakline ihtiyaç duyduğunu söyledi.
 
DÜZİNELERCE ÇOCUKLA İLGİLİ RAPOR...
 
CDC''nin uyarısı, İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda''dan açıklanamayan hepatit vakalarıyla hastanelere gelen düzinelerce çocukla ilgili raporların ardından geldi. Hastalığa yakalanan çocukların çoğunda, yorgunluk, iştahsızlık, kusma, ishal, karın ağrısı, koyu renkli idrar, açık renkli dışkı ile ciltlerinde ve gözlerinde sararma gibi belirtiler görüldüğü bilgisi paylaşıldı. Dünya Sağlık Örgütü Küresel Hepatit Programı''nda çalışan Dr. Philippa Easterbrook, 1 Mayıs itibarıyla 20 ülkede salgınla bağlantılı 228 olası vaka olduğunu ve 50''den fazla vakanın araştırıldığını kaydetmişti. (AA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar