Dünya Sağlık Örgütü'nden aşı uyarısı: Hamileler vurulmasın

Dünya Sağlık Örgütü'nden aşı uyarısı: Hamileler vurulmasın
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ABD ilaç ve biyoteknoloji şirketi Moderna tarafından geliştirilen korona virüs aşısına ilişkin uyarıda bulundu. DSÖ, hamilelerin güvenlik verileri eksik olduğu gerekçesiyle Moderna aşısını olmamaları gerektiğini açıkladı.​

DSÖ'den hamileler için aşı uyarısı!

Dünya Sağlık Örgütü'den Moderna aşısına ilişkin kritik uyarı geldi. Dünya Sağlık Örgütü, hamile kadınlara ‘güvenli olduğu’ kanıtlanmadığı gerekçesiyle Moderna'nın geliştirdiği Kovid-19 aşısını yaptırmamaları konusunda uyarıda bulundu. DSÖ yetkilileri, dün yaptığı basın toplantısında, “Hamilelik, kadınları daha yüksek Kovid-19 riski altına soksa da, bu aşının hamile kadınlarda kullanımı, yüksek maruz kalma riski altında olmadıkça şu anda önerilmemektedir” denildi.

BİLİM İNSANLARI İKİYE BÖLÜNDÜ 

ABD'deki bazı bilim insanları DSÖ’nün uyarısına karşı çıktı. Moderna aşısına ilişkin açıklamalarda bulunan American College of Obstetrics and Gynecology, hamile kadınların aşı olmak isteyip istemediklerini kendilerinin karar vereceği bir durum olduğunu ifade etti. DSÖ daha önce de aynı uyarıyı yeterli veri olmadığı için Pfizer Biontech korona virüs aşısı içinde yapmıştı. (DHA)


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar