Dünya bunu konuşuyor! Paris'te gece yarısı oluşturulan kuyruğun ucu bucağı yok

Dünya bunu konuşuyor! Paris'te gece yarısı oluşturulan kuyruğun ucu bucağı yok
Fransa Paris'te korona virüs salgını nedeniyle ekonomik sıkıntıya düşen üniversite öğrencilerinin aç kalmamak için yardım derneklerinin önünde metrelerce kuyruk oluşturması sosyal medyada gündem oldu.

Fransa'da korona virüsün (Covid-19) ülke ekonomisini zora sokması üniversite öğrencilerinin hayatında da etkisini göstermeye başladı. Hükümetin, üniversitelerde öğrencilere yemek ücretini 1 avroya düşürmesine rağmen ülkedeki hayat pahalılığı, yüksek kiralar ve işten çıkarılmalar öğrencileri geçim sıkıntısıyla karşı karşıya bıraktı.

Başkent Paris'te, gıda yardımı yapan derneklerin önünde bekleyen öğrencilerin oluşturduğu metrelerce kuyruk, son günlerin en göze çarpan sahnesi olmaya başladı.

Devletten yeterli yardımı alamayan ve Covid-19 salgını nedeniyle geçim sıkıntısı yaşayan öğrenciler, neredeyse her gün soğuğa rağmen yaklaşık saatlerce sıra bekliyor.

FRANSA'DAN DAVA ŞOKU

Öte yandan korona virüs sürecini Türkiye'nin Fransa'dan daha iyi yönettiğini söyleyen Müslüman Fransız vatandaşının 'milli değerleri küçük düşürücü' paylaşımları sebebiyle önümüzdeki pazartesi günü dava sürecinin başladığı ve yargılanacağı bildirildi.

dava1.png

Twitter'dan Nazmelis Zengin isimli kişi, Türkiye'nin korona sürecini Fransa'dan daha iyi yönettiğini söyleyen Müslüman bir Fransız vatandaşının 'milli değerleri küçük düşürücü' paylaşımları sebebiyle önümüzdeki pazartesi günü dava süreci başlayacağını belirterek, "Söz konusu kişinin yargılanacak bir diğer tweeti de Fransa'nın Covid-19 için geliştirdiği ilaçları Afrika'da deneyebileceğini söyleyen bilim kurulu üyesini eleştirmesine yönelik" dedi.

nazz.png

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar