Dünya bu pazarlığı konuşuyor! Avukatı bombayı patlattı, suç makinesinin karısı...

Dünya bu pazarlığı konuşuyor! Avukatı bombayı patlattı, suç makinesinin karısı...
El Chapo lakaplı Meksikalı uyuşturucu örgütünün elebaşı Joaquin Guzman'ın, eski güzellik kraliçesi eşi Emma Colonel Aispuro tutuklandığından beri gündemden düşmüyor. Eski kraliçenin avukatının açıklamaları ise bomba etkisi yarattı.

ABD Adalet Bakanlığı, dünyanın en ünlü suçlusu olarak bilnen El Chapo lakaplı Meksikalı uyuşturucu örgütünün elebaşı Joaquin Guzman'ın eşi Emma Colonel Aispuro'nun, uluslararası uyuşturucu kaçakçılığından dolayı tutuklanmıştı.

Açıklamada, iki yıl önce düzenli bir şekilde El Chapo'nun duruşmalarına katılan Aispuro'nun Virginia'daki Dulles Uluslararası Havalimanı'nda tutuklandığı ifade edildi. Adalet Bakanlığı'nın açıklamasında, Aispuro'nun ABD'ye eroin, kokain ve metamfetamin gibi uyuşturucu maddelerini getirmekle suçlandığı aktarıldı.

Joaquín 'El Chapo' Guzmán'ın karısının avukatı, federal savcılar ile görüşmeler yapıldığını ve bu görüşmeler sonrasında yaklaşık bir ay sonra hapishaneden serbest bırakılmasını sağlayabileceğini söyledi.

eee-002.jpg

Savunma avukatı Jeffrey Lichtman, ABD'li gazeteciler Len Berman ve Michael Riedel'in radyo programına yaptığı açıklamada, Emma Coronel'in duruşmasını beklerken bir kefalet paketi bulmaya çalıştıklarını, ancak hükümetin Amerika doğumlu kadının kaçabileceği riskini göz önünde bulundurduğunu bildiğini açıkladı.

el-chapo6.jpg

Avukat Jeffrey Lichtman, radyoya "Emma hâlâ gözaltında ve ben hükümetle pazarlığa devam ediyorum ancak şu sıralar görüşmeler biraz yavaş ilerliyor" açıklamasında bulundu.

Litchtman, Coronel'in hükümete kefalet paketi kapsamında ne sunmaya istekli olacağına dair ayrıntılara girmeden, "Görüşmeler ilerliyor ve Emma sonsuza kadar hapiste kalmayacak" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar