DSÖ'den zengin ülkelere çağrı! Daha ölümcül olabilir

DSÖ'den zengin ülkelere çağrı! Daha ölümcül olabilir
Dünya Sağlık Örgütü ekonomik yönden büyük sıkıntılar yaşayan ülkelerin vaka ve ölüm oranlarına dikkat çekti ve zengin ülkelere aşıları yoksul ülkelere bağışlayın çağrısında bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü yetişkinlerin ardından çocuk ve gençlere Covid-19 aşısı yapmayı planlayan yüksek gelirli ülkelere, ellerindeki aşıları düşük gelirli ülkelere bağışlama çağrısında bulundu.

Euronews'ta yer alan haberde DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus Cenevre'de düzenlediği basın toplantısında, korona virüs (Covid-19) salgınının, ikinci yılında daha ölümcül olabileceği uyarısı yaptı.

Dünya genelindeki aşı adaletsizliğine dikkati çeken Ghebreyesus, yoksul ülkelerde sağlık çalışanları ve yaşlı grupların halen aşılanmadığına, hastanelerin dolup taştığına işaret etti.

DSÖ, 2025'e kadar 25 ülkede sıtma hastalığını bitirmeyi hedefliyor

"Şu anda aşı tedarikinin yalnızca yüzde 0,3'ü düşük gelirli ülkelere gidiyor." uyarısı yapan Ghebreyesus, zengin ülkeleri Covid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı'na (COVAX) destek vermeye davet etti.

Ghebreyesus, "Bazı ülkelerin neden çocuk ve gençlerini aşılamak istediklerini anlıyorum. Ama şu anda onları yeniden düşünmeye ve bunun yerine aşıları COVAX'a bağışlamaya çağırıyorum." diye konuştu.

DSÖ'ye göre, bugün itibarıyla salgın nedeniyle dünya genelinde 3,34 milyon kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 161 milyonu aştı ve 1,26 milyon doz Covid-19 aşısı uygulandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar