DSÖ’den Kuzey Yarımküre’deki ülkelere çağrı

DSÖ’den Kuzey Yarımküre’deki ülkelere çağrı
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Kuzey Yarımküre’deki korona virüs vaka sayılarının katlanarak artmasından dolayı hükümetlere ölüm vakalarının önüne geçebilmek için “derhal harekete” geçme çağrısında bulundu.

DSÖ’den ülkelere çağrı!

Küresel salgında korona virüs vaka sayısı 43 milyona aşarken, can kayıpları bir milyon 150 binin üzerinde. Dünya çapında aktif vaka sayısı da 10 milyonu geçti. Türkiye’de ise resmi verilere göre günlük yeni ‘hasta’ sayısı iki binin üzerinde. 

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; Vaka sayılarında kaydedilen artışın hastane ve yoğun bakım servislerinde aşırı doluluğa neden olduğunu belirten Ghebreyesus, “…ve şu an daha Ekim ayındayız” diye ekledi. Dünya çapında Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyon 150 binin üzerinde.

Bu arada ölümlü vaka sayısında Avrupa, Latin Amerika‘nın ardından 250 bin sınırının aşıldığı, dünya üzerindeki ikinci bölge konumuna yükseldi.

İtalya’da korona virüs vaka sayılarının son günlerde hızla artması üzerine hükümet, bar ve restoranların saat 18.00’de kapatılması kararı aldı. Başbakan Giuseppe Conte tarafından bugün yapılan açıklamaya göre, yeni kurallar bu gece yarısından itibaren 24 Kasım’a kadar geçerli olacak. Yeni tedbirler kapsamında, meydanlarda ve sokaklarda da saat 18.00’den sonra yemek yemek yasaklanacak. Sinema, tiyatro, konser salonu, spor salonu, havuz, dans salonu, kumarhane, bahis bayileri kapanacak. Müzeler ise açık kalmaya devam edecek.

Ayrıca kamu çalışanlarının uzaktan çalışması teşvik edilecek, liselerde uzaktan eğitime ağırlık verilecek. İtalya’da son bir günde 19 bin 644 yeni Corona virüsü vakası tespit edildi. Böylece toplam vaka sayısı 504 bin 509’a ulaştı. Bir gün içinde Covid-19 nedeniyle 151 kişinin hayatını kaybetmesiyle, salgının başından bu yana toplam can kaybı 37 bin 210’a yükseldi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar