DSÖ'den korkutan corona virüs açıklaması

DSÖ'den korkutan corona virüs açıklaması
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Ghebreyesus, Çin'de ortaya çıkan ve hızla yayılan corona virüsle ilgili yaptığı açıklamada virüsün "pandemik hastalık" boyutuna ulaştığını açıkladı.

Çin'in wuhan kentinde ortaya çıkan ve binlerce insanın ölümüne neden olan corona virüs, hızla yayılmaya devam ediyor. Ölümcül virüs, tüm dünyada büyük panik yaratırken, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus'tan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Ghebreyesus, Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip corona virüsün pek çok ülkeye ulaştığını belirterek, "Pandemi tehdidi çok gerçek oldu" dedi.

"100 BİN CORONA VİRÜS VAKA SAYISINI GEÇTİK"

Ghebreyesus, DSÖ'nün Cenevre'deki merkezinde düzenlediği basın toplantısında, henüz pandemik hastalık kategorisine alınmayan corona virüse ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"Hafta sonunda 110 ülkede 100 bin corona virüs vaka sayısını geçtik" diyen Ghebreyesus, "Pek çok insanın ve ülkenin bu kadar çabuk etkilenmesi kesinlikle rahatsız edici bir durum. Koronavirüs şimdi pek çok ülkeye ayak bastı. Pandemi tehdidi çok gerçek oldu." ifadesini kullandı.

PANDEMİ NEDİR?

Pandemiler veya pandemik hastalıklar, bir kıta, hatta tüm dünya yüzeyi gibi çok geniş bir alanda yayılan ve etkisini gösteren salgın hastalıklara verilen genel addır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar