Dünya Sağlık Örgütü, gizemli virüsün belirtilerini açıkladı

Dünya Sağlık Örgütü, gizemli virüsün belirtilerini açıkladı
Son zamanlarda Covid-19 salgınından daha çok endişe uyandıran 'gizemli hepatit virüsü' hakkında Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni bir açıklama yaptı. Kusma, ishal ve karın ağrısı gibi mide ve bağırsakla alakalı belirtilere dikkat çeken kurum, bu belirtilerin devam etmesi halinde doktora gidilmesini tavsiye etti.

DSÖ, GİZEMLİ HEPATİT VİRÜSÜNÜN BELİRTİLERİNİ AÇIKLADI!

Şimdiye kadar 16 ülkede saptanan, sebebi henüz bilinmediği için gizemli veya nedeni belirsiz olarak adlandırılan hepatit vakaları farklı ülkelerde görülmeye devam ederken DSÖ’den konuyla ilgili yazılı bir açıklama geldi. Gizemli salgının vücutta gösterdiği belirtilerin sıralandığı açıklamada, söz konusu belirtilerin devam etmesi halinde yardım alınması gerektiğini belirtti.

COVİD-19''A BENZER BELİRTİLER

DSÖ tarafından yapılan açıklamada, "Kusma, ishal ve karın ağrısı gibi mide ve bağırsakla alakalı belirtileri olan her çocuğun basit hijyen kurallarını uygulaması ve düzenli olarak el yıkaması oldukça önemlidir" denildi. Açıklamada, bu belirtilerin devam etmesi ve ağırlaşması durumunda tıbbi yardım alınması gerektiği belirtildi.

VAKA SAYISI ARTIYOR

DSÖ Araştırmacısı Dr. Philippa Easterbrook, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisinin dünkü basın toplantısında, hepatit virüsünün şimdiye kadar 16 ülkede 1 ay ve 16 yaş arası 170 çocukta görüldüğünü açıklamıştı.

DSÖ, 16 Nisan''da yaptığı yazılı açıklamada, İngiltere''de 74 çocukta sebebi belirlenemeyen hepatit virüsü tespit edildiğini duyurmuştu.

DSÖ''ye göre şimdiye kadar en az 170 çocuğa virüs bulaşırken, bu rakam Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi''ne (ECDC) göre en az 190 olarak belirtildi.

Virüsün tespit edildiği çocuklarda son bir aydır sarılık, ishal, kusma ve karın ağrısı gibi belirtilerin görüldüğü, 16 çocuğun ağır karaciğer iltihabı geçirmeleri nedeniyle karaciğer nakli yapılarak tedavi edildiği bildirilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar