Dr. Mehmet Öz'den skandal açıklama: 'Okulları açalım, çocukların sadece yüzde 3'ü ölür'

Dr. Mehmet Öz'den skandal açıklama: 'Okulları açalım, çocukların sadece yüzde 3'ü ölür'
Dr. Mehmet Öz, ABD Başkanı ABD'de Fox News kanalına bağlanarak skandal açıklamalarda bulundu. Mehmet Öz, okulların açılması gerektiğini, 'çocukların sadece yüzde iki veya üçünün ölebileceğini' söyledi.

ABD’de televizyon kanallarında çok izlenen sağlık programları yapan Dr. Mehmet Öz, ABD Başkanı Trump’a yakınlığıyla bilinen Fox News kanalında yaptığı bir açıklamayla okulların açılmasını savundu. Korona virüsü sebebiyle kapanan okulların yeniden açılması gerektiğini savunan Öz, bu durumda çocukların ‘sadece’ yüzde iki veya üçünün ölebileceğini ifade etti.

Öz’ün sözleri ABD kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, sosyal medyadan da birçok tepki geldi. Dr. Öz’ün verdiği ölüm oranına göre, okullar açıldığında, ABD’de ilkokul, ortaokul ve liselere giden yaklaşık 1.7 milyon çocuğun ölmesi anlamına geliyor.

DR. MEHMET ÖZ ÖZÜR DİLEDİ

Sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine Öz, Twitter’dan paylaştığı bir video ile özür dilediğini söyledi. Öz, şöyle konuştu: “Okulları açmakla ilgili sözlerimin insanları şaşırttığını ve üzdüğünü fark ettim, niyetim bu değildi. Hatalıyım.”

z.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar