Dr. Ender Saraç'tan Dr. Mehmet Öz'e kahvaltı yanıtı!

Dr. Ender Saraç'tan Dr. Mehmet Öz'e kahvaltı yanıtı!
Kahvaltıyı hayatınızdan çıkarın diyen Mehmet Öz'e Ender Saraç'tan yanıt geldi. 

TBMM'de Obezite Komisyonuna davet edilen doktor Ender Saraç, toplantı öncesinde Mehmet Öz'ün kahvaltıya ilişkin açıklamalarına yanıt verdi.

Dr. Ender Saraç kahvaltı konusunda Mehmet Öz'ün görüşlerine katılmadığını söyledi.

MedyaFaresi'nin haberine göre Dr. Saraç, şunları kaydetti:

“Ben bu öneriye çok katılmıyorum. Şu prensibin arkasındayım. Kahvaltıyı kıral, öğlen yemeğini prens, akşam yemeğini fakir gibi yiyin diye. İki öğün beslenme, aralıklı oruç doğru ama kahvaltı günün bence en önemli öğünü.

Glisemik endeksi düşük hamur ve kızartmanın şekerli gıdaların az olduğu daha çok protein yeşilliğin olduğu az yağlı peynirin olduğu boz zeytinin olduğu, ekşi maya ile ile mayalanmış uzun süredir mayalanmış tam tahıllı ekmeğin az miktarda olduğu bir kahvaltının sağlıklı olduğu kanısındayım. Yıllardır ben yaparım gayet de sağlıklıyım."

NE OLMUŞTU?

Bir dergiye verdiği röportajda kahvaltı yapmanın gereksiz olduğunu söyleyen Dr. Mehmet Öz, “Bence 2020’de yapılacak ilk şeylerden biri kahvaltıyı yasaklamak olmalı. Kahvaltı yapmamız gerektiğini düşünmüyorum, bu bir reklam aldatmacası. Ne yazık ki onlarca yıldır bu konudaki dogmaların birçoğu reklamlardan çıktı ve bunlar aslında sağlığımız hakkındaki gerçeklere dayanmıyordu” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar