Dr. Anthony Fauci'den şaşırtan Trump itirafı

Dr. Anthony Fauci'den şaşırtan Trump itirafı
ABD'de bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. Anthony Fauci, sık sık açıklamalarının ters düştüğü eski ABD Başkanı Donald Trump'ın korona virüse yakalanması ve iyileşmesi konusunda oldukça şanslı olduğunu söyledi.

Fauci'den şaşırtan Trump itirafı

ABD'nin pandemiyle mücadelede önde gelen üyelerinden Dr. Anthony Fauci, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın korona virüse yakalanması ve iyileşmesi konusunda oldukça şanslı olduğunu açıkladı. Fauci, Trump’ın kilosuna ve yaşına dikkat çekti ve bu virüsün Trump için ölümcül olabileceğini ifade ederek, “Ciddi bir duruma düşebilirdi. Bence oldukça şanslıydı" dedi.

TRUMP'IN DURUMUNUN CİDDİ OLDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ

Trump'ın geçen yıl ekimde korona virüse yakalandığında sağlık durumunun açıklandığından daha kötü olduğu iddia edildi.

New York Times'ın konuyla ilgili bilgisi bulunan kişilere dayandırdığı haberinde, Trump'ın kanındaki oksijen seviyesinin kritik seviye olan yüzde 80'lere kadar düştüğü ve kaldırıldığı Walter Reed Askeri Hastanesinde solunum cihazına bağlanmasının gündeme geldiği öne sürüldü. 

Haberde eski ABD Başkanı'nın doktoru Sean Conley'nin hastasının durumu hakkındaki iyimser açıklamalarına rağmen Trump'ın vücudunda enfeksiyona bağlı akciğer iltihaplanması ve sıvı birikmesinin tespit edildiği belirtildi.

Trump, 1 Ekim 2020'de korona virüse  yakalandığını duyurmuş ve aynı gün helikopterle başkent Washington'a 30 dakika uzaklıktaki Walter Reed Askeri Hastanesine kaldırılmıştı.

Eski ABD Başkanı Trump, hastanede oksijen, steroid ve deneysel ilaçlarla 3 gün süren tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

"BENİ KOVACAĞINI DÜŞÜNMEMİŞTİM"

Trump'la sık sık ters düşen Fauci, "Görevi bıraksaydım bir boşluk oluşurdu. Beyaz Saray ekibi gerçek sorunları görmezden gelir ve 'durumun ne kadar iyiye gittiğine' dair konuşmalar yapardı. Ben ise her zaman 'Bir dakika arkadaşlar bu ciddi bir iş' derdim yani bir anlamda piknikteki kokarca gibiydim. Trump'ın beni kovacağını hiç düşünmemiştim. Sadece, bilirsiniz, Donald Trump" ifadelerini kullandı.

ÖLÜM TEHDİTLERİ

Trump'la çeliştiği için 'başının belaya girdiğini de söyleyen Fauci, "Çevresindeki insanlar, Trump'la kamuoyu önünde alenen çeliştiğim için sinirleniyordu" ifadelerini kullandı.

Kendisinin ve ailesinin ölüm tehditleri aldığını söyleyen Fauci, "Beni en çok üzen eşimin ve ailemin buna maruz kalmasıydı. Çocuklarımın nerede çalıştıklarını, nerede yaşadıklarını biliyorlardı. Ölüm tehditleri doğrudan çocuklarımın evine geliyordu." dedi.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar