Doların yükselmesinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan açıklama

Doların yükselmesinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan açıklama
Türkiye yeni haftaya Asya piyasalarında Türk lirasının yüzde 15'lik değer kaybetmesiyle başlarken, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan iç piyasalar açılmadan açıklama geldi.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınması, Türk Lirası'nın güne yüzde 17 değer kaybıyla başlamasına neden oldu. Geçtiğimiz haftayı 7.20 seviyesinde kapatan dolar–TL kuru, pazartesi gününün ilk dakikalarında uluslararası piyasalarda 8.40 seviyesini aştı. Sabah saatlerinde ise dolar-TL 8 ile 8.10 bandı arasında hareket ediyor.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından, iç piyasalar açılmadan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan açıklama geldi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, serbest piyasa mekanizmasından  herhangi bir tavizin kesinlikle söz konusu olmayacağını söyledi.

Elvan yaptığı açıklamada, "Makroekonomik istikrarın ön koşulları  fiyat istikrarı ve finansal istikrardır." dedi. Elvan şunları söyledi: "Bu alanlarda istikrar olmaksızın  güçlü, kaliteli ve sürdürülebilir  bir büyümeye ulaşmak mümkün değildir. Uygulamakta olduğumuz “enflasyonda  düşüşü önceliklendiren” makro politika çerçevesi, enflasyonda kalıcı  düşüş sağlanana kadar kararlılıkla sürdürülecektir.

Maliye politikalarını, para politikasını tamamlayıcı yönde fiyat  istikrarını desteklemek amacıyla uygulamaya devam edeceğiz. Piyasaların etkin ve sağlıklı işleyişini son derece önemsiyoruz. Bu  kapsamda serbest piyasa mekanizmasından herhangi bir taviz kesinlikle  söz konusu olmayacak, liberal kambiyo rejiminin uygulanmasına  kararlılıkla devam edilecektir."

elvan-ic.png

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar