Dolardaki artıştan sonra İslam Memiş'ten flaş açıklama

Dolardaki artıştan sonra İslam Memiş'ten flaş açıklama
Dolar haftalardır kıramadığı 15 TL barajını aşarken altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yükselişlerin veya düşüşlerin nereye kadar olabileceğini açıkladı. 

DOLARDAKİ ARTIŞTAN SONRA İSLAM MEMİŞ'TEN FLAŞ AÇIKLAMA

Dolar kuru geçtiğimiz haftayı 14.90 TL seviyesinin üzerinde kapatırken haftanın ilk işlem gününde de yükselişini sürdürdü. Dolar endeksi  104’ü geçerken Türkiye’de ise dolar kuru 15.33’e kadar artış gösterdi.

Katıldığı bir televizyon programında para piyasalarındaki son gelişmeleri değerlendiren Finans analisti İslam Memiş’e "Dolar kurundaki yükseliş devam eder mi?" sorusu yöneltildi.

FED’in yıllar sonra faiz artırdığına dikkat çekerek doların tüm dünya piyasalarında değer kazandığını ifade eden İslam Memiş, 14.80 TL seviyelerinde baskılanan fakat bu baskıya rağmen 15 TL’yi geçen dolar kurunun Haziran ve Temmuz aylarında da yükselişine devam edeceğini beklediğini açıkladı.

"Uluslararası piyasalarda doların değer artışı devam ediyor. Hal böyle olunca gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde dolar değer kazandığını gözlemliyoruz" diye konuşan İslam Memiş, "Dolar kurunda 15.30 TL seviyesi güçlü bir direnç olarak göze çarpıyor. Teknik olarak bu seviyeyi takip etmeyi sürdüreceğiz. Eğer bu seviye de aşılırsa dolar kuru yükselişini 15.50 TL seviyesine kadar sürdürebilir" ifadelerini kullandı.

Dolar kurunda yükseliş beklediğini dile getiren Memiş 15.50 TL seviyesinden sonra dolar kurunun yükselişinde belirleyici olacak unsurun dolar endeksi olacağını dile getirirken her hangi bir geri çekilme durumunda destek seviyesi olarak da 14.80 TL seviyesinin takibe alınması gerektiğini vurguladı. İslam Memiş konuşmasının bir bölümünde dolar kurunun yıl içerisinde 16 TL’yi de çok rahat göreceğini takipçileriyle paylaştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar