Dolardaki ani düşüş sonrası plan sızdı... Ünlü ekonomist milyonları uyardı: Dolara yarım saat önce müdahale başladı

Dolardaki ani düşüş sonrası plan sızdı... Ünlü ekonomist milyonları uyardı: Dolara yarım saat önce müdahale başladı
Dolar bu ayın başından beri yakaladığı ivmeyi sürdürerek 18 lira sınırına dayanırken, bugün yaşanan ani düşüş sonrası kafalarda soru işaretleri belirmişti. Katıldığı canlı yayında bu ani düşüşün nedenini açıklayan Yeniçağ ve ekonomi yazarı Remzi Özdemir, dolara müdahalenin başladığını açıkladı.

ÜNLÜ EKONOMİSTTEN FLAŞ UYARI: YARIM SAAT ÖNCE MÜDAHALE BAŞLADI

2021 yılının son günlerinde açıkladığı Kur Korumalı Mevduat ile doları aniden düşüren hükümetin dolar zaferi kısa sürdü. Dolarda yaşanan yükseliş 2022 yılının mayıs ayı sonrasında hızlanırken, kur tüm zamanların rekoru olan 18 lira seviyesine geri geldi.

Dolarda yaşanan sürekli yükseliş sonrası bugün öğlen saatlerinde yaşanan ani düşüş ise akıllara ''müdahale mi oluyor?'' sorusunu getirdi.

TELE 1’de Betül Begümhan Aydoğan’n sunduğu Gün Ortası programına bağlanan ekonomist Remzi Özdemir, Merkez Bankası’nın bugün dolara müdahale ettiğini söyledi. Özdemir şu ifadeleri kullandı:

“Yarım saat önce dolara müdahale oldu. 18 TL’ye geldiği anda yaklaşık 500 milyon dolarlık bir satış oldu. Bu normal bir satış değildi. Doları geriye doğru çekti. Acaba bu arka kapı operasyonu mu yoksa birilerine tanzim satış mı yapıldı? Müdahale sürekli var. Son müdahale bugün saat 12 ile 13 arası müdahale oldu.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar