Dolar ve euroda tüm zamanların rekoru kırıldı

Dolar ve euroda tüm zamanların rekoru kırıldı
Merkez Bankası tarafından dün açıklanan faiz kararı reel sektör tarafından sürpriz olarak karşılanmıştı. Karar öncesi 7.80 seviyelerindeki dolar, karar sonrası ani bir yükseliş ile 7.97TL seviyesine ulaştı. Tüm zamanların rekorunu kıran dolar/TL bugün de aynı seviyede yatay seyrediyor. Ayrıca euro da bugün 9,4489 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Yurt içi piyasalarda tüm dikkatlerin çevrildiği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısının dün sürpriz bir kararla faizi değiştirmeden tamamlanmasının ardından, gözler yeniden jeopotilik gelişmelere döndü. 
Dünkü kararın ardında 7,97'nin üzerine çıkarak rekor tazeleyen dolar/TL, haftanın son işlem gününde aynı seviyelerde değerleniyor. Euro/TL ise 9.4489 ile dünkü rekor seviyelerini bir kademe daha yukarı taşıdı.  

ALTINDA SON DURUM

Altının spot piyasadaki ons fiyatı dün yüzde 1'den fazla geriledikten sonra bugün yüzde 0.1 yükselerek 1.906 dolarda seyretti. Haftalık olarak ise yüzde 0.4 yükseliş kaydetti.  Türkiye'de gram altın 488,99 TL'den alıcı bulurken, çeyrek altın 798,50 TL'den, cumhuriyet altını ise 3.181,60 TL'den işlem görüyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar