Dolar ve euro yükselmeye devam ederken Erdoğan'dan yeni faiz açıklaması 

Dolar ve euro yükselmeye devam ederken Erdoğan'dan yeni faiz açıklaması 
Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Merkez Bankası’nın faizi düşürmeye devam edeceğinin sinyalini verirken, “Faiz düşecek, ekonomi programından dönmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Menemen ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Alsancak Stadı ve yapımı tamamlanan 96 tesisin toplu açılış törenine katıldı.

Merkez Bankası’nın faiz kararından önce de faizin düşeceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün katıldığı açılışta bu politikanın sürdürüleceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı, “Yüksek faizi ve kur tuzaklarını ülkemizin kaderi gibi görenler, öğrenilmiş çaresizlik içindedirler. Bu faizler düşecek, yüksek faize halkımızı ezdirmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesi faizin düşeceğinin sinyalini vermiş, bu açıklama döviz kurlarının hareketlenmesine neden olmuştu. Merkez Bankası’nın faiz düşürme kararının ardından ise dolar 13 lirayı Euro ise 15 lirayı aşmıştı.

Erdoğan, İzmir’deki konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Amerika ve AB ülkeleri, insanları işsiz kalmasın diye enflasyona ve faize bakmadan ne gerekiyorsa yaparken alkışlayanlar, Türkiye benzer yöntemleri kullandığında felaket tellallığı yaparlar.

Yüksek faizmiş, düşük kurmuş, IMF reçeteleriymiş; bunların hiçbiri bizim insanımızın işinden, aşından, geleceğinden daha önemli değildir.

Bunlara verilen görev emperyalistlerin oyununu tekrar devreye almaktır.

Şirketlerimiz hiç endişe etmeyin, daha iyi kazanacak. Esnafımız daha iyi kazanacak. Hiç endişeniz olmasın, ben halkıma inanıyorum. Türkiye büyüyecek, zenginleşecek.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar