Dolar neden düşüyor? Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifası...

Dolar neden düşüyor? Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifası...
Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın istifasının ardından yerine eski Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın getirilmesinin etkileri bitmeden, dün akşam saatlerinde de Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifası dolarda hareketliliğe neden oldu. Kullanıcılar, tarayıcılar üzerinden dolar neden düşüyor? şeklinde arama yapmaya başladılar.

Dolar neden düşüyor?

Geçtiğimiz ay, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini yüzde 10.25 sabit tutmasının ardından doların yukarı yönlü hareket ederek psikolojik sınır olan 8 lirayı geçmişti. 

MERKEZ BANKASI'NDA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

2 gün önce Resmi Gazete'de yayınlanan karar ile TCMB Başkanı Murat Uysal, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alınarak yerine eski Maliye Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal getirilmişti.
Uysal'ın faiz kararı ve yaşanan siyasal gelişmeler sonrası dolar kuru 8.52, euro ise 10.13 ile zirve yapmıştı.

AĞBALDAN AÇIKLAMA

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'dan ilk açıklama geldi. Başkan Ağbal açıklamasında, 'TCMB olarak temel amacımız fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmektir. Fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda tüm politika araçları kararlılıkla kullanılacaktır' dedi.

BERAT ALBAYRAK'IN İSTİFASI

Dün akşam saatlerinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya uygulaması Instagram üzerinden istifa metni paylaşmıştı. Ancak konuya ilişkin hükümetten herhangi bir resmi açıklama yapılmazken Berat Albayrak'a ise ulaşılamadığı öğrenilmişti.

DOLARDAKİ DÜŞÜŞ 

Merkez Bankası'nın 100 milyar doların üzerinde eriyen rezervleri, negatif reel faizler, dış politikadaki gelişmeler, ABD Başkanlık seçiminin sonuçlanması gibi sebeplere karşın dolardaki düşüş kafalarda soru işareti bıraktı. 

Peki dolar neden düşüyor?

Dolardaki düşüş, TCMB Başkanı Ağbal'ın gelişinin ardından yaptığı açıklamalar ve ciddi faiz artırımı umuduyla düşüşünü sürdürüyor. 
Düşüşün, Bakan Berat Albayrak'ın istifası sonrası resmi açıklama gelmemesi ve belirsizlik nedeniyle ne kadar süreceği belirsizliğini koruyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar