"Dolar kurunda çift hanelere hazır olun"

"Dolar kurunda çift hanelere hazır olun"
Ekonomist Evren Devim Zelyut’tan dikkat çekici bir yazı geldi. Zelyut dolar kurunda çift hanelerin imkansız olmadığını ileri sürdü.

Evren Devrim Zelyut Yeniçağ gazetesindeki bugünkü yazısında okuyucuların karşısına “Enflasyonla çift hane dolar tehlikesi belirdi” başlığıyla çıkarken Türkiye’nin fiilen 5 yıldır krizde olduğunu öne sürdü. Haziran ayı enflasyon rakamları bugün saat 10:00’da TÜİK tarafından açıklanacak. Para piyasalarında merakla beklenen veri öncesi ekonomist Evren Devrim Zelyut’tan dikkat çekici bir analiz geldi. Zelyut yazısında dolar kurunun çift hanelere gelmesinin şaşırtıcı olmayacağını iddia etti.

Ekonomist Evren Devrim Zelyut açıklanacak enflasyon verilerini çok da merak etmediğini ifade ederken “Elektriğe %15, sanayide kullanılan doğal gaza %20 zam yapılan bir ülkede enflasyon düşer mi? Düşerse de sadece kağıt üzerindeki hokus pokuslarla düşer” diye yazdı.

"ÇİFT HANE İMKANSIZ DEĞİL"

Evren Devrim Zelyut yazısının devamında dolar kurunun çift hanelere çok yaklaştığını öne sürerken beklentilerini “Türkiye'de yaz başlarında 8,50 olan kur bir yıl içinde %20 enflasyon kadar değer kaybederse 9,70 gibi bir seviye karşımıza çıkacak. Bunun üstüne FED etkisini koyarsak kurun çift haneye vurması imkansız gözükmüyor.” sözleriyle ifade etti.

"TÜKETİM DEĞİL ÜRETİM EKONOMİSİ OLMALIYIZ"

Dolar kurunda kalıcı düşüşü sağlamak için “Tüketim değil üretim ekonomisi olmalıyız” önerisinde bulunan Zelyut “üretmek için sermaye gerekli, bunun için de bütçede tasarruf yapmalıyız. Ama yandaşlar aldıkları 2'şer 3'er maaşlardan vazgeçer mi? Ya da Fransa, Almanya ve Japonya'da 8-9 bin olan makam aracı sayısı Türkiye'de 125 bin iken birileri lüksünden fedakarlık eder mi? O yüce şahsiyetler toplu taşıma kullanır mı?” diye sordu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar