Dolar, Euro ve altında son rakamlar!

Dolar, Euro ve altında son rakamlar!
Döviz ve altın piyasasında son durum ne? Dolar çıkacak mı, düşecek mi? TÜİK 2021 Aralık ayı enflasyon verileri öncesinde 3 Ocak Pazartesi günü dolar ve altın fiyatlarında oluşan son rakamlar.

Dolar kurunun yeni yön bulma haritası enflasyon oranları olabilir. Aralık 2021 döneminde oluşan köpük fiyatlanma nedeniyle dolar kuru çok sert hareketler sergilemiş ve 18 TL sınırına ulaşmış. Başta akaryakıt fiyatları olmak üzere ise hayatın tüm alanında dolar kuruna bağlı zamlar yaşanmıştı. Bu dönemde ayrıca dolar bahanesiyle yaşanan fiyat artışları da oldu. Tüm bu oluşan rakamlar ise yüksek enflasyon beklentisini artırdı. 

3 OCAK PİYASALARDA SON DURUM

Yeni haftanın ilk işlem gününde para piyasalarının çok hareketli geçmesi bekleniyor. Piyasalarda oluşması muhtemel hareketin temel nedeni ise uzun süredir noel tatilinde olan yabancı piyasaların açılması, enflasyon oranlarının çok yüksek çıkması ve son 19 yılın zirvesinin görülme ihtimali, enflasyon verileri sonrasında oluşacak alım satım piyasası gösteriliyor. 

Enflasyon oranlarıyla oluşabilecek hareketlerin ardından ise öğleden sonra kabine toplantısı gelişmeleri takip edilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek Ocak 2022 kabine toplantısında ekonomi başlıkları tek tek ele alınacak. Dolar kurunda oluşan ve oluşması muhtemel yeni fiyatlar ve istikrarın sağlanması çalışmaları toplantının ana gündem başlıkları olacak.

İLK RAKAMLAR

Tüm bu gelişmler öncesinde ise dolar kuru, euro, sterlin, gram altın ve çeyrek altın fiyatlarında oluşan ilk rakamları sizlerle paylaşıyoruz. 

1 dolar yeni haftaya ve yeni yılın ilk işlem gününe  13.50 TL seviyesinden başladı. 

Euro ise dolar kurunda yaşanan artış ile 15.35TL seviyesinde bulunuyor. 

İngiliz Sterlini 2022 Ocak ayının ilk işlem gününde 17.95 TL bandından alıcı buluyor. 

Gram altın haftaya, aya ve yıla 780 TL'den açılış yaptı. 

Çeyrek altın fiyatı ise 1260 TL bandına tırmanmış durumda. 

Küresel piyasalarda ons altın noel tatili sonrası 1.830 dolar bandından işlem görüyor. 

Gün içinde piyasalara etki edecek olan enflasyon oranları sabah 10.00 itibariyle TÜİK tarafından açıklanacak. Öğleden sonra ise saat 16.00 gibi kabine toplantısı başlayacak ve akşam saatlerinde kabine toplantısından alınacak kararlar açıklanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saat 19.40 - 20.00 gibi kabine toplantısı kararlarını açıklaması bekleniyor. 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar