Dolar artışı sonrası Berat Albayrak'tan ilk açıklama: Ekonomimiz büyüme rotasında ilerliyor

Dolar artışı sonrası Berat Albayrak'tan ilk açıklama: Ekonomimiz büyüme rotasında ilerliyor
Türk Lirasının dolar ve euro karşısındaki hızlı değer kaybedişi devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası'nın aldığı politika faizi kararı sonrası yükselişe geçen dolar/TL kuru, 8 TL olan psikolojik sınırın hemen altında kalmıştı. Ancak hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar ve dış politikadaki gelişmeler doların yükselişinde etkili oldu. 
BLOOMBERG VE FİNANCİAL TİMES SIRALADI
Bloomberg dolardaki yükselişi 5 temele dayandırarak şunları söylemişti:
"Düşük faiz, yabancı yatırımcıların Türkiye'den çıkması, S-400'ler nedeniyle ABD'nin yaptırım tehdidi, Doğu Akdeniz ve Dağlık Karabağ'daki gelişmeler ve korona virüs pandemisi"  
Financial Times ise,  yükselişi daha çok dış politikadaki Fransa ve ABD söylemlerine dayandırmıştı.
GOLDMAN SACHS'TAN FAİZ YORUMU
Yatırım bankası Goldman Sachs Merkez Bankası’nın sabit tuttuğu faizleri daha da yükseltmek zorunda kalabileceğini ifade etmişti.
Goldman Sachs’tan Murat Unur, “Politika yapıcıların bu konuda bir adım atması gerekiyor, ne zaman olacağı tamamen TL’nin performansına bağlı olmak üzere biz halen faizlerin yıl sonuna kadar %17.0 seviyesine yükseleceğini düşünüyoruz” demişti.
BERAT ALBAYRAK'TAN İLK YORUM
Dolar ve euronun sert yükselişinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "son gelen veriler ekonomimizin büyüme patikasına girmesini destekleyecek şekilde rotasında ilerlediğini gösteriyor" açıklamasında bulundu.
Albayrak Twitter'daki paylaşımına şu sözleri de ekledi:
Ekim ayında hizmet sektörü güven endeksi %6,4, perakende ticaret sektörü güven endeksi %1,7 arttı. Kapasite Kullanım Oranı ise %74,6'dan %74,9'a yükseldi.

tweet1-008.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar