Dolandırıcı şebekesi çökertildi

Dolandırıcı şebekesi çökertildi
İstanbul merkezli 4 ilde telefon dolandırıcılığı yapan şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 14 kişi gözaltına alındı, 5'i tutuklandı. Öte yandan operasyon sırasında Eyüp'te bir eve yapılan baskında Irak uyruklu şüphelinin içinde su bulunan asansör boşluğuna atladığı donmak ve boğulmak üzereyken polis tarafından kurtarıldığı bildirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından 4 ay önce başlatılan teknik ve fiziki takibin ardından organize şekilde telefon dolandırıcılığı yapan bir şebeke ortaya çıkarıldı. Gerekli delillerin toplanmasının ardından önceki gün şebeke üyelerine yönelik İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ, Urfa illerinde tespit edilen adreslere eş zamanlı baskın yapıldı.

ÇETE LİDERİ "OLTA MEHMET" DE  YAKALANDI

Baskın sırasında çetenin elebaşı olduğu öğrenilen "Olta Mehmet" lakaplı Mehmet Ç.'nin de aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Baskın yapılan evlerde yapılan aramalarda dolandırıcılık olaylarında kullanılan 13 cep telefonu, 2 bilgisayar ile taşınabilir hard diskler ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğinde sorguya alındı.

BİRİ ÇATI DA DİĞERİ SU DOLU ASANSÖR BOŞLUĞUNDA SAKLANIRKEN YAKALANDI

 Eyüp'te bir eve baskın yapan polisleri gören Irak uyruklu şüphelinin kendisini bir apartmanın içinde su bulunan asansör boşluğuna atıp saklanarak kaçmaya çalıştığı belirtildi.. Şüphelinin suyun derin olması nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdiği, olay yerindeki polis ekipleri  tarafından çıkarıldığı öğrenildi. Bir diğer şüphelinin ise polislerden saklanmak için kaçtığı çatıda gözaltına alındığı belirtildi.

YÖNTEMLERİ ORTAYA ÇIKARILDI

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada polis şüphelilerin izlediği yöntemleri de ortaya çıkardı. Rastgele çevirdikleri telefon numaralarından karşılarına çıkan özellikle yaşlı insanları kendilerine kurban seçen çete üyelerinin kendilerini polis ya da savcı olarak tanıttıkları öğrenildi. Aradıkları kişilere yaşa dışı terör örgütünün banka hesaplarına ele geçirdiğini, ya da terör örgütü FETÖ'yle  bağlantılarının çıktığını söyleyen şüphelilerin "Sizi aklayacağız. Ancak bu süre zarfında evinizde ya da bankada bulunan paranızı bize teslim edeceksiniz. Operasyon bittiğinde size iade edeceğiz." dedikleri öğrenildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar