Doğu Endonezya IŞİD lideri öldürüldü

Doğu Endonezya IŞİD lideri öldürüldü
2014 yılında IŞİD'e bağlılık yemini eden Doğu Endonezya lideri öldürüldü.

IŞİD'e büyük darbe

Güneydoğu Asya ülkesi Endonezya'nın en çok aranan isimlerinden, IŞİD bağlantılı Doğu Endonezya Mücahitleri (DEM) örgütü lideri Ali Kalora, güvenlik güçleriyle çıkan çatışmada öldürüldü.

Orta Sulawesi polisi, cumartesi öğleden sonra Sulawesi Adası'ndaki ormanlık alanda askerlerle ortak operasyon yürütüldüğünü bildirdi.

Operasyonda çıkan çatışmada Kalora'nın yanı sıra Ikrima adıyla bilinen DEM üyesi Jaka Ramadhan da öldürüldü. 4 diğer militana yönelik arama faaliyetlerinin sürdüğü açıklandı:

Operasyonda bir dizi patlayıcı, bir M16 tüfeği ve iki pala ele geçirildi.

Kalora, DEM'in önceki lideri Santoso lakaplı Ebu Varda'nın emniyet güçlerince vurularak öldürülmesinin ardından örgütün başına geçmişti.

Endonezya Üniversitesi'nden terörizm analisti Rıdvan Habib, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada DEM üyelerinin güvenlik güçleriyle savaşmaya devam edeceğini düşündüğünü ancak Kalora'nın ölümünün ardından örgütü muhtemelen bir sonun beklediğini söyledi:

"Örgütün ideolojisinde ölümü aramak var çünkü ölümün kendilerini cennete götüreceğine inanıyorlar. Liderleri ölünce onlar da ölümü isteyecek. DEM'in yeniden kurulacağını veya yeni bir lider seçileceğini sanmıyorum."

INDEPENDET TÜRKÇE

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar