Doğru kripto para nasıl seçilmeli?

Doğru kripto para nasıl seçilmeli?
Kripto para birimlerinde yeni haftada da kayıplar sürüyor. Peki, kripto para yatırımcısı doğru coin’i nasıl seçebilir, proje dokümanını nasıl okuması gerekir? İşte bütün detaylar...

Huobi Global Bölge Genel Müdürü Alphan Göğüş ve Paribu CEO’su Yasin Oral kripto para piyasasını değerlendirdiler. Hürriyet'ten Şenay Zeren'in haberine göre, kripto para birimleri geleneksel piyasalarda göremeyeceğimiz fiyat hareketleriyle gündemden düşmezken, bu hareketleriyle de yatırımcının ilgisini çekiyor. Risk oranı yüksek bir piyasa olan Kripto Para Piyasası, dalgalanmalar yaşansa da yatırımcı sayısıyla beraber piyasa hacmini de günden güne artıyor.

Kripto para uzmanları, yatırım yapılırken büyük zararlar yaşamamak için işlem yapılacak kripto para borsasını araştırarak seçilmesi gerektiği konusunda hatırlatmada bulunurken, aynı zamanda yatırım yapılacak kripto paraları da doğru seçmeleri konusun sık sık uyarıyor.

Peki yatırım yapılacak doğru kripto para birimi nasıl seçilmeli, Proje Dokümanı nasıl okunmalı? Kripto para birimine yatırım yapmadan önce Whitepaper adıyla bilinen teknik dokümanını incelemek projeyi doğru anlamak için en önemli yollardan biri. Whitepaper’ı incelemek projenin amacı, temel ve teknik özellikleri konusunda bilgi edinmenizi sağlayabilir.

Özellikle projenin amacı, en önemli bilgiler arasında yer alırken; projenin dayandırıldığı noktalar ve gerekçeler yatırımcıyı ikna etmiyorsa doğru proje olup olmadığını yeniden sorgulamak gerekebilir. Uzmanlar ayrıca projenin içinde yer alan isimlerin hangi alanlarda çalıştıkları ve çalışmaların ne kadar zamandır sürdürdüklerinin de yatırımcılar için fikir verici olduğunu belirtiyor.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar