Doğal gaz yardımı nasıl alınır? İşte tüm detaylar

Doğal gaz yardımı nasıl alınır? İşte tüm detaylar
Doğal gaz yardımıyla ilgili detaylar netleşmeye başladı. Doğal gaz yardımında ödenecek tutar da belli oldu. Peki, doğal gaz yardımı nasıl alınır? Başvurular ne zaman ve nereye yapılacak? İşte detaylar...

Doğal gaz yardımı ile ilgili tüm detaylar belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı açıklamayla doğalgaz desteği başvuru tarihleri ve ödemelerin yapılacağı tarihle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık, geçtiğimiz günlerde ısınma yardımına doğal gaz yardımının da ekleneceğini açıklayarak, doğal gaz desteğinde başvuruların şubatın ikinci yarısından itibaren, ödemelerin ise martın ikinci haftasından sonra başlayacağı bilgisi vermişti. Bir grup muhabirle bir araya gelen Yanık, doğal gaz desteğinin detaylarını açıkladı.

450 LİRAYLA 1150 LİRA ARASINDA DESTEK 

Yanık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile çalışmalarda sona gelindiğini söyleyerek, "Isıl haritaya göre değişen şekilde hane başına ödeme yapacağımızı ifade etmiştim. Buna göre hane başına yıllık 450 lirayla 1150 lira arası bir destek sağlayacağız. Bu ödemeleri, mart ve ekim aylarında iki eşit taksitte yapacağız. Burada hedefimiz 4 milyon haneye ulaşmak. Kömürün iki katından fazla bir hane sayısı bu. Senelik 3 milyar liralık bir destek öngörüyoruz" diye konuştu.

BAŞVURULAR E-DEVLET'TEN

Doğalgaz yardımı kömür yardımı alan vatandaşlara verilecek ve kömür yardımı için başvurular e-devlet üzerinden Sosyal ve Ekonomik destek hizmeti başvuru sayfası aracılığıyla yapılıyor. Ancak şu an için doğalgaz yardımı başvurusunun nasıl yapılacağına ilişkin bir bilgi bulunmuyor.

Doğal gaz desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden başvuruda bulunabilecek.

Yardımlar, hak sahipliği alan kişinin PTT kartına destek ödemesini olarak yatırılacak. Kişi faturasını götürerek, PTT'deki hakkıyla ödemesini geri alabilecek.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar