Diyarbakır’dan “Biji Serok Erdoğan” sesleri yükselince... Ahmet Davutoğlu'ndan Devlet Bahçeli'ye flaş çağrı

Diyarbakır’dan “Biji Serok Erdoğan” sesleri yükselince... Ahmet Davutoğlu'ndan Devlet Bahçeli'ye flaş çağrı
Davutoğlu, Diyarbakır'da Cumhurbaşkanı için atılan "Biji Serok Erdoğan" sloganlarını hatırlatıp, kendisine "Serok Ahmet" üzerinden yüklenen Bahçeli'ye "Bu konudaki düşüncen ne" diye sordu.

ORHAN UĞUROĞLU- ÖZEL

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da AKP Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda konuşurken partililerin Kürtçe "Biji, Serok Erdoğan" şeklinde sloganı atması üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye çağrıda bulundu.

Günboyu'na konuşan Ahmet Davutoğlu, kendisine "Serok Ahmet" diye yüklenen Bahçeli'ye seslenerek, "Öncelikle Sayın Devlet Bahçeli'nin bu konudaki düşünceleri neler merak ediyoruz. Ama hem Diyarbakır halkı hem de bütün Türkiye, Cumhur İttifakı'nın ilkeler çerçevesinde kurulmuş ittifak değil, çelişkilerle dolu çarpık bir ittifak olduğunu görmüştür" dedi.

BAHÇELİ: SEROK AHMET

Davutoğlu, AKP Genel Başkanı ve Başbakanlığı döneminde Diyarbakır'da düzenlediği mitingde vatandaşlar hep bir ağızdan 'Serok Ahmet' (Lider Ahmet) diye tezahürat yapınca, "Birileri beğenmese de ben serok demenizi beğeniyorum" karşılığını vererek "Ser çava, Ser sera" (Başım gözüm üstüne) sözleriyle Kürtçe cevap vermişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sık sık polemiğe girdiği Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na yüklenirken, Diyarbakır'da atılan "Serok Ahmet" sloganlarına olan rahatsızlığını saklamayarak, "Devri iktidarı bereketsizliğin ve belaların kol gezdiği bir döneme tekabül eden Kobani müdavimi, canlı bombaların cirit atmasına Başbakan sıfatıyla göz yumduğu sabit olan Serok Ahmet'in MHP düşmanlığı rastlantı değildir. Serok Ahmet yalancıdır, yandan çarklıdır. Serok Ahmet'in gündemde olduğu her dönemde Türkiye'de bir sorun olmuştur" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar