Diyarbakır'da sporculardan tarihi surlarda 'ay yıldız' koreografisi

Diyarbakır'da sporculardan tarihi surlarda 'ay yıldız' koreografisi
Diyarbakır'da çeşitli branşlardaki 40 genç sporcu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 5 bin yıllık tarihi surlarda, 'ay yıldız' koreografisi oluşturarak, İstiklal Marşı okudu. Sporcuların koreografisi havadan görüntülendi.

Surlarda 'ay yıldız' koreografisi

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan 5 bin yıllık Diyarbakır surlarında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na özel etkinlik düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle korona virüs salgınına yönelik tedbirler alınarak düzenlenen etkinlikte, Hevsel Bahçeleri yakınındaki Keçi Burcu'na çıkan çeşitli branşlardaki 40 sporcu, 'ay yıldız' koreografisi oluşturarak, İstiklal Marşı'nı okudu.

Havadan görüntülenen koreografi, görsel şölen oluşturdu. 

d-bakir-1.jpg

"BİZİM MANEVİ DEĞERLERİMİZ"

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde antrenör olarak görev yapan Zeynep Çobanoğlu, "19 Mayıs, Atatürk'ün gençlerimize armağanıdır. Onlar için çeşitli etkinlikler planladık. Pandemi süreci nedeniyle çok daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. 

O anlamda gerekli önlemleri de aldık zaten. Temas gerektirmeyen branşlarda etkinliklerimiz ve sanal ortamda yarışmalarımız olacak.

Günün anlam ve önemini anlatan en değerli, kıymetli varlığımız olan bayrağımızın ay yıldızı daha iyi görünsün diye çocuklarla böyle bir etkinlik düzenleyerek İstiklal Marşı'mızı okuduk.

Güzel oldu, çocuklar da çok mutlu oldu. Bunlar bizim manevi değerlerimiz. Bizim için son derece önemli" dedi.

d-bakir-2.jpg

(DHA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar