Diyarbakır'da market soygunu! Hırsız hayatının şokunu yaşadı

Diyarbakır'da market soygunu! Hırsız hayatının şokunu yaşadı
Diyarbakır'da akşam saatlerinde bir market zincirine soygun olayı yaşandı. Kasiyere silah doğrultup kasayı boşaltmasını isteyen şüpheliyi o sırada alışveriş yapan F.D önledi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Mevlana Halit Mahallesi'nde 10 Aralık günü bir market zincirinde soygun girişimi gerçekleşti. Kimliği henüz bilinmeyen şahıs bir market zincirine girerek kasiyere silah doğrulttu. Kasadaki paraları isteyen şahıs polisin siren seslerini duyunca panikledi. Bu sırada markette alışveriş yapan F.D soyguncuya müdahale etti. F.D.'nin tüm çabalarına rağmen soyguncu olay yerinden kaçmayı başardı. 
İhbar üzerine gelen ekipler, markette yaptıkları incelemenin ardından kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. 

 

 


"DUYARLI OLMAZSAK BU OLAYLAR ÇOĞALIR"


.F.D., soygun girişimini önlemeyi insanlık görevi olarak yapmaya çalıştığını ifade ederek, "Kasada ödememi yapıp çıkmak üzereyken siyah giyimli bir kişi sağ tarafımdaydı. Bir anda belinden silahı çekip kasaya yöneldi. Kasiyere 'kasayı boşalt' diye bağırdı. O an bir sakinlik oluştu. Birkaç saniye düşündüm elinde silah var ve o şahıs kasiyere yöneldikten sonra bir anlık boşluğunu yakalayıp müdahale ettim ona. Elinden silahı almak için az bir boğuşma yaşandıktan sonra şahıs silahı düşürdü elinden. Ondan sonra beni sağa doğru itti. Tekrar silahı alıp herhalde gördüğüm kadarıyla çıkmaya çalıştı. Biz biraz kovalamaca yaşadık yakalamak için. Ben o an kendimi sorumlu hissettim bir vatandaş olarak. Haksızlık vardı orada bir insana silah çekip ondan haksız yere hak etmediği bir parayı almaya karşı yaptım. Bir zulüm vardı ben de o zulme karşı koymak istedim. Benim yaptığım herhangi bir karşılık olmadan insanlık göreviydi bunu yapmaya çalıştım. İnsanlar vatandaşlarda bu tür şeylere karşı duyarlı olur. Biz duyarlı olmazsak eğer bu olaylar çoğalır" şeklinde anlattı. 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar