Diyarbakır CHP İl Başkanı Gönül Özel, cinsiyetçi yaklaşıma tepki gösterdi

Diyarbakır CHP İl Başkanı Gönül Özel, cinsiyetçi yaklaşıma tepki gösterdi
Cumhuriyet Halk Partisi'nin Diyarbakır’daki ilk kadın il başkanı Gönül Özel'in görevden alınması için bir grup imza kampanyası başlattı. "Diyarbakır, kadın başkanı kaldıramaz” iddiasıyla başlatılan imzaya Özel tepki gösterdi.

CHP Diyarbakır ilk kadın il başkanı Gönül Özel'in görevden alınması için bir grup imza kampanyası başlatarak “Diyarbakır, kadın başkanı kaldıramaz” iddiasının öne sürdü. Kendisine yönelik başlatılan imza kampanyasını Gönül Özel, Cumhuriyet gazetesine değerlendirdi.

 

Cumhuriyet Gazetesi'nden İlayda Kaya'nın haberine göre; Özel, , “bazı kesimlerin siyasi rantını kestiği için” imza topladığını belirtti. Özel, görevden alınıp alınmamasına ilişkin genel merkezden aranmadığını ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konudan haberdar olduğunu da dile getirdi.

"KADINLAR SİYASETİ TEMİZ TUTAN YÜZ"

Gönül Özel, “Benim çalışmalarımdan, sahadaki geri bildirimlerden oldukça memnun. Tabii takdir yine de genel merkezimizindir” diye konuştu. 

Diyarbakır kadın başkanı kaldıramaz gerekçesini Cinsiyetçi bir yaklaşım olarak değerlendiren Özel, "Burası büyük ve politik bir şehirdir. ‘Diyarbakır’ı kadın kaldırmaz’ şeklinde söylemlerle yaklaşıyorlar. Kadınların siyasette yeri daha fazla olmalı. Her yerde olmalıyız. Siyaset kirli denir ya kadınlar siyaseti temiz tutan yüz. Bu şehrin kadın il başkanı olarak daha fazla çalışmaya devam edeceğim” diye konuştu.

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar