Diyanet, kurban kesim bedelini iki katına çıkardı

Diyanet, kurban kesim bedelini iki katına çıkardı
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 2022 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 2 bin 250 lira, yurt dışında 1800 lira olarak belirlendiğini açıkladı

DİYANET'TEN YÜZDE 100 ZAM!

2022 vekalet yoluyla kurban kesim bedeli belli oldu. Açıklama Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından yapıldı.

Buna göre; yurt içinde 2 bin 250 lira, yurt dışında ise 1800 lira olarak belirlendiği açıklandı. Geçen yıl fiyatlar yurt içinde 1125 lira, yurt dışında 925 lira olarak belirlenmişti.

''''DİYANET''İN HESABI TÜİK''İ YALANCI ÇIKARDI''''

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınan fahiş zam kararı sonrası sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, ''''Diyanet''in hesabı TÜİK''i yalancı çıkardı'''' dedi.

Karabat, ülkede yeterli hayvan varlığının olmadığını belirterek, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Diyanet''in açıkladığı kurban kesim bedelinin yüzde 100 artarak yurtiçinde 2.250 lira, yurtdışında 1.800 lira olduğunu ifade etti.

Özgür Karabat''ın paylaşımı şu şekilde:

Türkiye’yi derin bir yoksulluk krizine sürükleyen AKP yüzünden vatandaş artık beslenme sorunu yaşar hale geldi. Et krizine aylardır dikkat çekiyorum, adım atılmış değil. Ve Diyanet acı gerçeği açıkladı.

2022 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedeli yurtiçinde 2.250 lira, yurtdışında 1.800 lira oldu.
2021’de bu sırasıyla 1.125 TL ve 925 TL’ydi. Kurbanlık zammı %100 oldu.

TÜİK’e göre enflasyon %70. Ama Diyanet’in bile kurbanlık hesabı bunun %100 olduğunu gösteriyor. Bir an önce gerçek veriler açıklanıp buna uygun makroekonomik politikalara geçilmeli.

Ülkede yeterli hayvan varlığı yok. Turizmle birlikte başlayan talep artışıyla fiyatlar daha da yukarı tırmanıyor. Birkaç hafta içinde etin kilogram fiyatı maalesef 200 TL’yi aşacak. Dar gelirli vatandaş için et, süt, tavuk, yumurta gibi ürünler artık lüks!

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar