Diyanet'in bünyesinde kaç araç olduğu ortaya çıktı

Diyanet'in bünyesinde kaç araç olduğu ortaya çıktı
Diyanet İşleri bünyesinde bulunan lüks araçlar ve bütçe konularıyla ilgili sık sık gündeme geliyor. Son gelen bilgilere göre Diyanet'in bünyesinde 53 araç olduğu ortaya çıktı. Ali Erbaş'ın VIP minibüs kullanmaya başladığı ortaya çıktı ve kurum 53 araca ek olarak 2021'de 64 servis aracı kiraladı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, geçen aralık ayında, eski başkan Mehmet Görmez’in kullandığı 11 yaşındaki makam aracına bindiğini söyleyerek “Geçenlerde bozuldu, yolda kaldık, koruma arabasına geçmek zorunda kaldım. Korkumuzdan yeni araba alamıyoruz” demişti. 

RESMİ VERİLER HER ŞEYİ ORTAYA ÇIKARDI

Cumhuriyet''ten Sefa Uyar''ın haberine göre, Erbaş’ın tepki çeken bu açıklamasının ardından başlayan araç tartışmasına Diyanet’in resmi verileri nokta koydu. Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün, başkanlığın 2021 faaliyet raporuna yansıyan verilerine göre, Diyanet’in merkezde toplam 53 aracı bulunuyor. Bu araçların 48’i doğrudan başkanlığınken, beşi ise Türkiye Diyanet Vakfı’na (TDV) ait. Başkanlığa ait araçların 38’ini binek otomobiller oluşturuyor. İki adet minibüs, bir adet midibüs, iki adet otobüs, bir adet canlı yayın aracı, bir adet pikap, bir adet cenaze nakil aracı, bir adet VIP minibüs, bir adet de çevre temizleme aracı başkanlık bünyesinde faaliyet gösteriyor. TDV’ye ait beş aracın ise üçü binek otomobil, biri VIP minibüs, biri de ambulanstan oluşuyor.

Raporda, 2021’de kiralanan servis araçlarına ilişkin de bilgi yer aldı. Buna göre, 1 Ocak-31 Aralık 2021 tarihleri arasında 20’si midibüs, 40’ı minibüs, biri otobüs ve üçü midibüs/otobüs olmak üzere toplam 64 araç kiralandı. Bu araçların toplam koltuk sayısı ise 1455’e ulaştı. 

‘MAKAM’DAN VAZGEÇTİ

Makam aracı için “Yolda kaldık” diyen Erbaş, il dışı ziyaretlerinde başkanlığın envanterinde bulunan VIP minibüsü kullanmaya başladı. Önceki gün Kütahya’ya giden Erbaş’ın bu ziyaretinden paylaşılan fotoğrafta, VIP minibüs kullanıldığı görülüyor. 3 Mart’ta da Kastamonu’ya giden Erbaş’ın, bu ziyareti de VIP minibüs ile gerçekleştirdiği paylaşımlara yansıdı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar