Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'dan Alman mevkidaşına cevap

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'dan Alman mevkidaşına cevap
Türkiye'nin sınırlarını Suriye açmasının ardından başlayan kriz, artarak devam ediyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Alman Dışişleri Bakanı Heike Maas arasında sosyal medya üzerinden yaşanan diyalog dikkat çekti.

Suriye'nin İdlib kırsalında 34 askerimizin hain şekilde şehit edilmesinin ardından Türkiye, Suriyelilere Avrupa sınırlarını açmıştı.  Bu durum, uluslararası siyaset arenasında da krize yol açtı. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Alman Mevkidaşı  Heike Maas'ın sığınmacılar konusunda sosyal medya üzerinden restleşmesi dikkat çekti. 

"TÜRKİYE, ANLAŞMANIN GEREKLERİNİ YERİNE GETİRMELİ" 

Almanya Dışişleri Bakanı Heike Maas, dün gece Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na bir tweet attı. Maas bu paylaşımında, "Türkiye'nin taşıdığı büyük yükün farkındayız. Ancak Türkiye, AB ile yaptığı göçmen anlaşmasının gereklerini yerine getirmeye devam etmeli. AB, göçmenlerle ilgili üzerine düşen görevi yerine getirdi. Biz onların, jeopolitik bir oyuncak olmasını istemiyoruz" ifadelerine yer verdi.

"AYRILMAK İSTEYENLERİ TUTAMAYIZ" 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Alman bakanın bu tweetine, "AB Türkiye'ye karşı hangi sözünü tuttu? Söylenen 6 milyarın yarısı bile Suriyelilere ulaşmadı, gönüllü kabul başlamadı, güvenli bölgeye katkı sağlanmadı. Ayrılmak isteyenleri zorla tutamayız. Yıllardır gözlerinizi kapattınız. Artık sorumluluk alma zamanı gelmedi mi?" şeklinde cevap verdi. 

"SANA İNANMAK İSTERDİM"

Çavuşoğlu attığı bir diğer tweette ise, "Senin bu uyarıcı sözlerine hakikaten inanmak isterdim. Tabii, Yunan dostlarınla bir kere bile olsa konuşmuş olsaydın. Şimdi onlar, sınırlarda göçmenleri acımasızca öldürüyorlar" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar