Diplomasız tedavi yapan Metin Hara'dan ilginç savunma!

Diplomasız tedavi yapan Metin Hara'dan ilginç savunma!
Yazar Metin Hara, diploması olmadığı halde hasta tedavi etmek suçundan beş yıla kadar hapis cezası istenmişti. Hara, mahkemede ifadesini verdi.

Bir dönem adı Adriana Lima ile anılan yazar Metin Hara'nın Beşiktaş'taki kendisine ait "İnsanagüven" adlı işyeri mühürlenmişti. Hara'ya "diploması olmadığı halde hasta tedavi etmek veya tabip unvanını takınmak" suçundan 5 yıla kadar hapsi istenmişti.  Hara mahkemeye çıkarak ifadesini verdi.

T24'ün haberine göre, iddiaların kariyerini zedelediğini ve  fizyoterapist olduğunu söyleyen Hara, "1219 sayılı kanunun 13’üncü maddesinde fizyoterapistlerin yapabilecekleri düzenlenmiştir. Hastalık durumu dışında da yapabilecekleri şeyler vardır. Benim tekniğim, Sufi Nefes şeklinde anılmaktadır. Aparatsız, yan etkisiz ve bilimsel olarak etkisi olan bir tekniktir.'’ dedi.  

"BİRÇOK HEKİMLE YAYINA ÇIKTIM"


Hara, olayların olayın magazinsel olduğunun belirterek ‘’Kendimi enerji uzmanı olarak tanıtmam, bu açık ve net. Tedavi iddiasında bulunmadım ama iyilik halini anlatabilirim. Düşünce gücüyle kişinin motivasyonu ve performansı arttırılabilir. Çapa’daki birçok hekimle yayınlara çıktım. Hiçbiri konuştuklarım konusunda uyarıda bulunmadı. Sadece, hakkımda magazinsel haberler çıktığında kendimi burada buldum 14 yıldır yaptığım meslekte’’ şeklinde konuştu. Mahkemeye yazılı savunma sunan Hara, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını talep etti.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar