Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Ömer Erbıyık

Ömer Erbıyık

Baktığım Yerden

Dindar Anayasa Yapalım!

Eski Meclis Başkanı İsmail Kahraman;

"Dindar Anayasa yapalım. Anayasa'nın ilk dört maddesi değişebilir." diyerek laikliği hedef alan bir öneri ortaya attı.

Anayasa'nın; "Hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez." maddeleri için bu ifade kullanıldı.

Bu öneri Türkiye'nin temeline dinamit değil atom bombası yerleştirmektir.

*

"Dindar Anayasa yapalım." düşüncesinde  olan kesime bir bakalım derim;

Milleti "bizler-onlar." diyerek ayrıştıran, halkı kutuplaştıran, toplumu geren, kendilerine oy vermeyen vatandaşları "terörist" olarak ifade eden zihniyet.

Sık sık Anayasa ihlalleri yapan zihniyet.

"Sınırlarımız namusumuz." olmasına rağmen sınırlarımızı yolgeçen hanına çeviren zihniyet.

*

Çok önemli bir bölümü vergi vermeyen, dürüst  vatandaşın ödediği vergilerin onlara yardım çeki altında verilmesiyle "asalak" olarak geçinen zihniyet.

*

İhaleleri 5'li yandaş müteahhite vererek onları milyarder eden zihniyet.

Cuma namazlarına dahi giderken peşlerine yüzlerce araç konvoyu takarak israfta sınır tanımayan zihniyet. (İsra Suresi, 27. ayet…saçıp-savuranlar, şeytanın kardeşleri olmuşlardır.

Araf Suresi, 31. ayet: Yiyin, için ve israf etmeyin. Çünkü O, israf edenleri sevmez.)

*

Saldırıya uğrayan  parti liderleri için; "Bu daha iyi günleriniz." diyen zihniyet. Tepedekilerin saldırmaya sıcak bakmasını alttakiler öldürün diye algılarsa peki ne olacak?

Bir mafya liderinin açıkladığı bir yığın yolsuzluk, rüşvet, uyuşturucu ticareti vs. iddiaları karşısında kıllarını dahi kıpırdatmayan, yargıyı harekete geçirmeyen ve yargısı da harekete geçmeyen zihniyet.

*

Siyaset yaptıktan sonra üniversiteye rektör olarak atanan, ama atanmış değil seçilmiş rektör isteklerini ifade ederek bu atamayı protesto eden öğrencilerin KYK kredi ve burslarını kesen, bu öğrencilerin "darbe çığırtkanlığı" yaptıklarını öne süren, hatta "terörist" yakıştırması yapan, "yurt problemlerini dile getiren öğrencileri bile terörist"  ilan eden zihniyet.

*

Yandaşlarına ballı ihaleleri veren, ihaleleri yandaşlara vermek için ihale yasasını 200'e yakın değiştirmiş olan, ihaleleri şeffaf olmayan, hesap vermeyen zihniyet.

*

Yolsuzlukları, kul hakkı yemeleri, hırsızlıkları kabul edip; "Yiyorlar ama çalışıyorlar." diyen zihniyet.(Cenab-ı Hak kul hakkı için; "Benim yanıma her şey ile gelin affederim. Fakat kul hakkı ile gelmeyin, onu ben değil, kulum affeder. " demiştir.)

*

Taraftarları olmayanların;

 "Bertaraf edileceğini" söyleyen zihniyet.

*

Eleştiriye dahi müsamaha göstermeyen, eleştirenleri düşman olarak gören,

din ve mezhep üzerinden siyaset yapan, demokratik rejimi yıkıp "Otokrat" rejimi tercih eden zihniyet.

*

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde İstanbul  Belediyesi'ni kaybettiklerinde;

"Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu." deyip demokrasiyi çiğneyerek seçimi tekrarlattıran, hak edenin hakkına saygı duymayan zihniyet.

*

Demokrasilerde özgür basın ve tarafsız yargı olması gerekirken özgür basını ve yargıyı baskı altında tutan zihniyet.

*

Anayasa'ya sadakat yemini etmelerine,  Anayasayı kendilerinin istediği şekilde değiştirmelerine rağmen Anayasa'ya sadakatleri olmayan zihniyet.

*

Parti devleti kuran, eleştirenleri susturan, boyun eğmeyenleri ezen, hukuka ve adalete bağlı olarak iş yapmayan zihniyet.

*

Kur'an'da liyakat ve adalet geçmesine rağmen liyakata değil biata göre personel ataması ve seçimi yapan zihniyet.( Nisa Suresi ayet: 58. "Kuşkusuz Allah görevi liyakatli olana vermenizi, insanlar arasında hakem olduğunuz zaman da adaletle hüküm vermenizi emreder.)

*

Kırmızı bültenle aranan, 74 askerimizin katili olan Osman Öcalan'ı devletin televizyonu TRT'ye çıkarıp konuşturan zihniyet.

*

Zenginin bedel ödeyip askerlik yapmamasını, fukaranın evladının askerlik yapmasını sağlayan, dolayısıyla şehitlerin sadece gecekondu evlerinden çıkmasına vesile olan zihniyet.

Çözüm sürecinde, PKK'lıların şehir merkezlerinde sözde şehitlikler açarak, oralara terörist heykelleri dikmelerine göz yummuş olan zihniyet.

FETÖ'cülerle kol kola girmiş, FETÖ  Türk ordusuna kumpaslar kurarken FETÖ'ye siyasi destek vermiş, liyakatli komutanların, subayların suçsuz yere yıllarca hapislerde çürümesine sebep olmuş, ailelerinin perişan olmasına vesile olmuş zihniyet.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları