Din dersinde öğretmenden skandal 'Melahat' sorusu!

Din dersinde öğretmenden skandal 'Melahat' sorusu!
Adana'da bir okulda din kültürü öğretmeni, öğrencisinin ismini sınavda kullanarak, "aşağılık", "gerzek" gibi ifadelerle hazırladığı soru şıkları tepki çekti.

Adana ÇEAŞ Anadolu Lisesi’nde, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine giren öğretmen tarafından hazırlanan ve sınavda sorulan soru büyük tepki çekti.

Sınavda sorulan soru şöyle:

“Okullarda öğretilen her şey hayatın bir yerinde mutlaka insanın karşısına çıkıyor, bu ne işime yarayacak, şu ne işime yarayacak diyen tipler de hayatla ilgili en ufak bir problemde çözümü düşünecek esneklikte beyin yapıları olmadığından apışıp kalıyorlar, okul eğitim elbette her şey değildir ama çok şeydir. Özellikle sosyal bilimler alanında öğrenilenler zamanla yaşamın bizzat içinde ortaya çıkıp hayat kurtarmaktadır” Kendini, ailesini, toplumu aşağılayan ama batı hayranlığı tavan yapmış 12. sınıf eşit ağırlıkta okuyan “Melahat kızımız” hocam din dersinde bu kadar şeyi öğrenmek zorunda mıyım” diye bir cümle kurabiliyor. Bu paragrafa göre Melahat nasıl bir kişilik yapısındadır?”

AŞAĞILAYICI İFADELER YER ALDI

Sınava giren bir öğrencinin kişisel sosyal medya hesabından paylaştığı sınav kağıdında, söz konusu sorunun seçeneklerinde de Melahat isimli öğrenciye yönelik dinsel referanslara dayalı ayrımcı aşağılayıcı ifadeler yer aldı.

melahat.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar