Dikkat! Ölüm riskini yüzde 60 artırıyor!

Dikkat!   Ölüm riskini yüzde 60 artırıyor!
Araştırmalara göre, hazır gıda tüketmek ölüm riskini yüzde 60 oranında artırıyor.

İndependent'te yer alan habere göre, Sosis, dondurma ve pizza gibi “aşırı işlenmiş gıdalar” tüketmenin erken yaşta ölüm riskini yüzde 60 artırdığı ortaya çıktı.

British Medical Journal (BMJ) adlı bilimsel dergide yayımlanan iki çalışma, yüksek oranda ilave yağ ve şeker içeren gıda tüketmekle, kalp hastalıkları ve felç riskindeki artış arasında bağlantı keşfetti.

Araştırma, her gün 4 porsiyon işlenmiş gıda tüketenlerin erken ölüm oranının 2 porsiyon tüketenlere kıyasla yüzde 62 yüksek olduğunu gösterdi.

Bunun yanı sıra her bir porsiyon ilavesinin, erken ölüm riskini yaklaşık 5’te bir oranında (yüzde 18) artırdığı belirlendi.

Fransa ve İspanya'daki ayrı ekiplerden elde edilen bulgular, işlenmiş gıdaların kanser ve obezite gibi bir dizi hastalıkta oynayabileceğine dair yeni kanıtlar sunuyor.

İlk çalışmada Paris Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, 105 binden fazla kişiden aldıkları beslenme biçimleri ve sağlık bilgilerini bir araya getirdi.

5 yılı aşkın sürede araştırmacılar, işlenmiş gıdaları en çok tüketen kişilerin, felç ve kalp krizinin yanı sıra diğer kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskinin de en fazla kişiler olduğu sonucuna ulaştı.

Dahası, işlenmiş gıda tüketiminde her yüzde 10’luk artışın, kalp hastalıklarında yüzde 13 ve felce yol açan rahatsızlıklar da yüzde 11 artış anlamına geldiği belirlendi.

İkinci araştırmadaysa, İspanya’daki Navarra Üniversitesi’ndeki ekip, 1999-2014 yıllarında yaklaşık 20 bin okul mezununun yeme alışkanlıklarıyla sağlık durumunu takip etti.

Elde edilen sonuçlar, günde 4 porsiyon işlenmiş gıda tüketenlerde ölüm oranının, 2 porsiyon tüketenlere kıyasla yüzde 62 daha yüksek olduğunu gösterdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar