Dikkat... Bu besinleri yedikçe ömrünüz kısaltıyor!

Dikkat... Bu besinleri yedikçe ömrünüz kısaltıyor!
Her gün tükettiğimiz besinler sağlığımızı tehlikeye atabiliyor. Gün geçtikçe ömrümüzü kısaltan besinler ise artmakta. Peki, severek yediğimiz ancak sağlığımızı tehlikeye atan besinler nelerdir?

Besinler sağlığımız açısından önemli bir görev görüyor. Her gün tükettiğimiz besinler uzun vadede sağlığımızı olumsuz etkileyebiliyor. Çok fazla tüketildiğinde sağlığımız açısından tehdit haline gelebiliyor. Ömrü kısaltan bu besinler her geçen gün artıyor.

İşte her gün severek tükettiğimiz fakat sağlığımızla oynayan tehlikeli besinler...

ASİTLİ ŞEKERLİ GIDALAR

Tatlandırıcılı asitli gıdaların sadece kalori oranlarının yüksek olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bu gıdalar içerisinde hormonlarınızı etkileyen koruyucu gıdalar bulundurmaktadır. Bu içecekler yerine ev yapımı taze sıkılmış meyve sularını tercih etmelisiniz.

İŞLENMİŞ ETLER

Her çeşit işlenmiş etler, nitrat, sodyum ve kimyasal kattı maddeleriyle doludur. Bu maddeler onların uzun süre dayanıklı kalmasını sağlar. Bu yiyecekler uzun süre dayanırken bir yandan da sağlığınızı elinizden alırlar. Çocuklarda öğrenme güçlüğü, davranış problemleri, diyabet, kalp hastalığı ve kansere neden olabilirler.

CİPSLER

Yüksek ısıda, kızgın yağda pişirilmiş bu ürünler içerisinde akrilamid maddesi barındırır. Bol yağ içermesinin yanı sıra meme kanseri, prostat ve kolon kanserine neden olmaktadır. Aynı zamanda içerisinde bolca koruyucu madde barındırmaktadır.

FAST FOOD

Vaktim yok bugünde dışardan yemek söyleyelim diyenlerdenseniz büyük ihtimalle sizde fast food tüketiyorsunuz. Pratik olup zamandan kazanayım derken sağlığınızdan olmayın. Bu gıdalar içerisinde trans yağ, bolca tuz, koruyucu madde boya ve diğer kimyasalları içerir. Fast food tüketimi kalp damar hastalıklarına, duygu durum bozukluklarına, metabolik bozukluklara ve kansere neden olabilir.

BEYAZ EKMEK

Beyaz ekmeğin sağlığımıza olan zararlarını artık hepimiz biliyoruz ancak tekrar etmekte fayda var. beyaz ekmek içerisinde besleyici madde barındırmaz. Kan şekerinin hızlı bir şekilde yükselmesine neden olmaktadır.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar