Devletten ev yapacaklara destek! 40 bin lira hibe verilecek

Devletten ev yapacaklara destek! 40 bin lira hibe verilecek
Barınma yardımları kapsamında evini kendi inşa edecek ya da tadilat yapacak vatandaşlara hibe destekleri veriliyor. Prefabrik evler için bu destek 30 bin lirayken, betonarme evler için 40 bin lira. Peki, ev desteklerinden yararlanmak için başvuru şartları neler? İşte bilinmesi gerekenler...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın barınma yardımları kapsamında evini kendi yapacak vatandaşlara 30 bin liradan başlayan hibe destekleri bulunuyor.

Prefabrik ve betonarmenin yanında konut tadilatlarını kapsayan destekten yararlanmak için bazı şartlar bulunuyor. Buna göre, prefabrik evlere verilen destek miktarı 30 bin lirayken, betonarme evlere yapılan destek 40 bin lira.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın açıklamasına göre yardım başvuruları Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü üzerinden kabul edilecek. Yardım için aylık hane halkı geliri kriterleri belirleyici olacak. 

Betonerme ve prefabrik ev yardımı için; aylık hane halkı gelirinin asgari ücretin üçte birini geçmeyecek, yani 701,32 lirayı aşmayacak seviyede olması gerekiyor. Evde yaşayan bireylerin arasından en az bir kişinin yaşlılık, tek ebeveynlilik, engellilik, dul olma gibi şartları taşıyor olması gerekiyor. Ayrıca onarımı yapılacak ya da ev yapılacak arsanın tam hisseli tapusuna sahip olmak gerekiyor. 

(TV100)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar