Devlet başkanı korona virüs aşısı için kobay olmak istiyor "Hayatını halkı için feda edebilir..."

Devlet başkanı korona virüs aşısı için kobay olmak istiyor "Hayatını halkı için feda edebilir..."
Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin Rusya tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı için kobay olmak istediği öğrenildi. 

Devlet başkanı kobay olabilir

Rusya'nın koronavirüs aşısını üretmesi ve 2 bin kişi üzerinde denediğini açıklamasının ardından Filipinler Devlet Başkanı Duterte, aşı için gönüllü olduğunu söyledi.

Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, Filipinler sağlık otoritelerinin Perşembe günü Gamaleya Merkezi ile bir görüşme gerçekleştirecekleri belirtildi. 

Duterte ayrıca, Rusya'nın salgın karşıtı çalışmalarına 'büyük güveni olduğunu' belirtti ve Putin'e seslenerek "İnanıyorum ki, geliştirdiğiniz aşı insanlık için gerçekten iyi, üzerinde deneme yapılacak ilk kişi ben olacağım" ifadelerini kullandı. 

Sözcü Harry Rogue ise, tartışmalı açıklamalar yapmakla bilinen Duterte'nin 'şaka yapmadığını' söyledi ve "Yaşlandı. Hayatını Filipinler halkı için feda edebilir" dedi.

ÖLÜ SAYISI 1400'ÜN ÜZERİNDE

Öte yandan, Filipinler Sağlık Bakanı Maria Rosario Vergeire de, hükümete bağlı bir grubun Moskova merkezli Gamaleva Merkezi ile Filipinler'deki klinik araştırmaların kapsamını ve protokollerini tartışmak üzere bir görüşme planladığını açıkladı.

Endonezya'dan sonra Asya'da en yüksek vaka oranına sahip Filipinler'de 143 binden fazla vaka koronavirüs vakası var ve ölü sayısının da 1400'ün üzerinde.

Duterte ayrıca, geçen sene ülkede paniğe yol açan Dengvaxia ilacını yasaklamıştı ancak Dünya Sağlık Örgütü de, 20'den fazla ülkenin yaygın kullanım için ilaca lisans verdiğini açıklamıştı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar