Devlet Bahçeli'nin Cacabey önerisinin ardından ilginç bir teklif de Nagehan Alçı'dan geldi

Devlet Bahçeli'nin Cacabey önerisinin ardından ilginç bir teklif de Nagehan Alçı'dan geldi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, uzaya gidecek astronot için Türkçe isim önerisi olarak "Cacabey diyelim" demişti. Bahçeli'nin önerisine destek veren Habertürk yazarı Nagehan Alçı da uzaya gidecek olan kadın için bir öneride bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Madem ki bir vatandaşımız uzaya girecek, artık astronot ya da kozmonot kelimelerine Türkçe karşılık bulmak gerekiyor. Buradan dilbilimcilerimize çağrıda bulunuyor ve diyorum ki, gelin Türk uzay yolcularına Türkçe bir isim bulalım" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu çağrısına ilk yanıt, MHP lideri Devlet Bahçeli'den geldi. MHP lideri, "Cacabey" önerisinde bulundu.

Bahçeli yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 83 milyona ve dil bilimcilere çağrı yaptığını anımsatırken, "Cacabey güzel bir isim olabilir mi?" sözleriyle önerisini dile getirdi.

UZAYA GİDECEK KADIN İÇİN ÖNERİ

Bahçeli'nin Cacabey önerisine destek veren Habertürk yazarı Nagehan Alçı, uzaya da gidecek kadın için bir öneride bulundu.  Alçı, “Madem astronotumuzun bir kadın olması hedefleniyor, ‘Cacabey’in hatırasına atıfla ‘Cacahanım’ demek daha doğru olmaz mı? Bilmem Sayın Bahçeli bu önerime nasıl bakar? Ben müstakbel ilk Turkonota ‘Cacahanım’ demeyi teklif ediyorum" ifadelerini kullandı.

 



 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar