Devlet Bahçeli'den Erdoğan'a flaş talep iddiası: Bazı bakanlar görevden alınmasın

Devlet Bahçeli'den Erdoğan'a flaş talep iddiası: Bazı bakanlar görevden alınmasın
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bazı bakanları görevden almamasını istediği iddia edildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan arasında geçtiğimiz günlerde yaşanan görüşmeyi Korkusuz yazarı Ahmet Takan bugünkü köşe yazısında ele aldı.

BAHÇELİ ISRAR EDİYOR

Devlet Bahçeli'nin, evini ziyaret eden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'dan bazı bakanları görevden almamasını istediğini iddia eden Ahmet Takan, "Devlet Bahçeli’nin görevden alınmamasında ısrarcı olduğu bazı bakanlar hakkında Erdoğan’ın ikna çabaları…" değerlendirmesinde bulundu.

Ahmet Takan'ın dikkat çeken yazısının ilgili bölümü şu şekilde;

"AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yaptığı ev ziyaretinde, HDP’nin kapatılması ve erken seçim konuşulduğu iddia ediliyor. Hatta, bu erken seçimin Mart ayı içinde ilan edilebileceğini kuvvetle iddia edenler bile var. Masaya, HDP’nin kapatılması halinde, seçime girecek bağımsız adayların ne kadar oy alabileceği, kaçının seçilebileceğine kadar hesapların yatırıldığı söyleniyor. Bir de; Devlet Bahçeli’nin görevden alınmamasında ısrarcı olduğu bazı bakanlar hakkında Erdoğan’ın ikna çabaları…

Deneyimli siyasetçi, AKP eski İstanbul Milletvekili Emin Şirin’e, “Erdoğan kabine ve parti vitrinin de ne yapar” sorusunu yönelttim, Şirin, bir nefeste cevap verdi;

“Falcılık yapmanın manası yok. Tayyip Erdoğan keyfi ne isterse onu yapar. Zaten tek adam rejiminin icabı budur. Dışarıdan gördüğüm kadarıyla, Erdoğan’ın birinci önceliği Bakanlar Kurulu değil, parti kongresi ve parti teşkilatı. Zira iktidarın temelini AK Parti temin ediyor. Kimin bakan olacağının büyük bir ehemmiyeti yok. Erdoğan, görüşlerini temsil edecek kişilerle devam edecektir.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar