Devlet Bahçeli cephesinden Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'na çok konuşulacak teklif

Devlet Bahçeli cephesinden Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'na çok konuşulacak teklif
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, DEVA Partisi'ni kuran Ali Babacan ve Gelecek Partisi'ni kuran Ahmet Davutoğlu'na Cumhur İttifakı'na katılmaları için çağrıda bulundu.

HABER MERKEZİ - GÜNBOYU
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Beyaz Gazete'den Pınar Işık Ardor'un sorularına yanıt verdi. 

Ali Babacan'ın DEVA Partisi ve Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi'ne ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Yalçın, "Politikanın yeni dinamiklerine göre bunların halk nezdinde itibar kazanma şansları yok. Yapacakları en iyi iş, bir an evvel Cumhur İttifakına iltica ve iltihak etmek olur" dedi. 

"Gelecek ve DEVA partilerinin geleceğini nasıl görüyorsunuz? Kimden oy geçişi olabilir? Cumhur ittifakından mı Millet ittifakından mı?" sorusunu yanıtlayan Yalçın, "Bunlar naylon parti… En küçük darbede delinebilecek, örselenecek yapıdalar… Seyircisi olmayan bir futbol takımı gibiler. Bunlar tabansız… Seçmen kitleleri yok… Üstelik çaplarına bakmadan kemikleşmiş siyasi parti oylarına talipler… Aslında bunlar, daldan bir elma düşmesini bekleyen sürüngenler, ağına bir böceğin takılmasını bekleyen örümcekler, savanda bir canlının kendi kaderiyle ölmesini veya parçalanmasını bekleyen akbabalar, aslanın yemlerinden artanla yetinmek zorunda kalan sahra tilkileri gibiler. Bıkkın ve küskün seçmenlerin tuzaklarına düşmesini bekliyorlar. Oysa yıllardır oy verdiği partiye bir şekilde tepkili olan Türk seçmeni bile öylesine bilinçli ki bunları ancak mizah malzemesi yapar" ifadelerini kullandı. 

DEVA ve Gelecek Partisi'nin politikada geleceğinin olmadığını söyleyen Yalçın şu ifadeleri kullandı: 

"Tabii bunlara tuzak kurup kendi ağlarına düşürmeye çalışan büyük avcılar da var… Mesela CHP, siyaset meydanında kurduğu kapanlarına milletvekili transferi gibi yemler koyarak bunları avlama peşinde… Daha önce İP'lileri sazan gibi oltaya getirdiler ya…

Kanaatimce iki partinin de hiçbir şansları yok. Vatandaş ne umacak da bunların arkasından gidecek?

"YAPACAKLARI EN İYİ İŞ..."

Teşbihte hata olmaz. Yaz gelecek, yonca bitecek de bunlar yiyecek öyle mi? Ayrıca artık siyasette de iklim değişikliği var. Politikanın yeni dinamiklerine göre bunların halk nezdinde itibar kazanma şansları yok. Yapacakları en iyi iş, bir an evvel Cumhur İttifakına iltica ve iltihak etmek olur. Uzun vadede zaten şimdinin kimi muhalifleri de yelkenleri indirip bizim limanlarımıza yanaşacak. Cumhur İttifakı giderek daha büyüyecek ve bütün siyaset limanlarına hâkim ve kalıcı olacak."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar