DEVA Partisi, partinin Kurucular Kurulu Üyesi Musa Malik Yıldırım disipline sevk edildi

DEVA Partisi, partinin Kurucular Kurulu Üyesi Musa Malik Yıldırım disipline sevk edildi
DEVA Partisi, partinin Kurucular Kurulu Üyesi Musa Malik Yıldırım'ın kesin ihraç istemiyle Genel Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini duyurdu. Yıldırım Ali Babacan'ın Anayasa'nın ilk dört maddesinin tartışılabileceğini söylemesini sert bir dille eleştirmişti.

DEVA Partisi kurucu üyesi disipline sevk edildi

Trabzon’da 18 Şubat günü basın toplantısı yapan DEVA Partisi Genel Kurucular Kurulu Üyesi Musa Malik Yıldırım, Genel Başkan Ali Babacan'a ve parti politikalarına yönelik eleştirilerde bulunmuş Babacan’ın HDP ile görüşmesini ve Anayasa hakkındaki söylemlerini de eleştirmişti.   

DEVA Partisi'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Yıldırım'ın DEVA Partisi’nin tüzel kişiliği ve organları ile Genel Başkan Ali Babacan'ı hedef alan açıklamalarının “iftira, karalama, tezyif, tahkir ve küçük düşürme mahiyeti taşıdığı, bunun da kesin çıkarmayı gerektiren fiillerden sayıldığı” belirtildi.

Disipline sevk maddelerinin de yer aldığı açıklamada, “Bu çerçevede, Genel Merkez Yönetim Kurulu tarafından, Parti Tüzüğümüze aykırı söz ve eylemleri sebebiyle, Musa Malik Yıldırım'ın tedbirli olarak kesin ihraç istemi ile Genel Merkez Disiplin Kuruluna sevki kararlaştırılmıştır” ifadeleri yer aldı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar