Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan Gezi Davası savunması

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan Gezi Davası savunması
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesabından başlattığı "Korkma Türkiye" kampanyası paylaşımına yapılan 'Gezi Davası'na müdahil olduğu eleştirilerine FOX TV'de katıldığı İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında yanıt verdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesabından başlattığı "Korkma Türkiye" kampanyası paylaşımına yapılan "Gezi" hatırlatmalarına ilişkin olarak, "Gezi davasında ben şikâyetçi değilim, müdahil de değilim. Savcı o gün hükümetin mağdur olduğu düşüncesiyle hükümet üyelerini tek tek yazmış. Hukukçu arkadaşlarla oturup konuştuk. Çekilme de söz konusu olmuyormuş" açıklamasını yaptı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, FOX TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk oldu.

Babacan, sosyal medya hesabından başlattığı "Korkma Türkiye" kampanyası paylaşımına yapılan "Gezi Parkı davacısı" olduğu hatırlatmalarına ilişkin, "Gezi davasında ben şikâyetçi değilim, müdahil de değilim. Savcı o gün hükümetin mağdur olduğu düşüncesiyle hükümet üyelerini tek tek yazmış. Hukukçu arkadaşlarla oturup konuştuk. Çekilme de söz konusu olmuyormuş" dedi. 

Devlet mekanizması içinde bazı kimselerin kurumlar arasında gidip geldiğini söyleyen Babacan, “Sayın Cumhurbaşkanı diyecek ki; ‘Bakın, hakimler-savcılar artık bizden size talimat gitmiyor. Anayasayı önünüze koyun, vicdanınızı dinleyin ve kararınızı verin’ demesi lazım” dedi.

"GÖRÜNMEDEN YETKİ KULLANANLAR VAR"

Sadece görünürde sorumluluk sahibi kişilerin olmadığını öne süren Babacan, “Görünmeden, yetki kullanan, etki kullanan bir sürü insan var. Bugünkü bakanlarımız için üzülüyorum aslında. Sorumluluk üstlerinde ancak kendi alanlarında etki, yetki kullanan insanlar var” diye konuştu.

Bunun yıllardır böyle yürüdüğünü söyleyen Babacan, “Bunlar adını sanını toplumun bilmediği ancak ilgililerin bildiği insanlar” diye konuştu.

"DEVLET SİSTEMİ TAMAMEN ÇÖKMÜŞ DURUMDA"

Pusulaların gittiğini, telefonların açıldığını söyleyen Babacan, “Bu külliyeden gelen bir mesajdır havası oluşabiliyor” dedi. Cumhurbaşkanından talimat gitmediğinde dahi bu insanların, oluşan atmosfer sayesinde kişisel menfaat sağlayabildiğini söyleyen Babacan, “Devlet sistemi tamamen çökmüş durumda. 84 milyonluk bir ülkenin böyle bir zihniyetle yönetilmesi artık mümkün değil” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar