DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan kongre salonunda neden ağladı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan kongre salonunda neden ağladı
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada 28 Şubat dönemine değindiği sırada, ODTÜ'de okuyan kız kardeşinin başörtüsü taktığı için üç defa uzaklaştırıldığını açıklarken ağladığı görüldü.

Kürsüye alkışlarla gelen Babacan'ın konuşmasının başında gözlerinin dolması ve sesinin titremesi dikkat çekti. Türkiye'nin 2000'li yılların başında karanlık bir dönemden geçtiğini belirten Babacan, kız kardeşinin yaşadıklarını anlatırken gözleri doldu.

"HİÇ UTANMADAN YAPTILAR BUNU"

"Ben kendi ailemde o günlerin ızdırabını yaşadım. Benim kız kardeşim 28 Şubat'ın ağır ikliminde ODTÜ'de okuyordu. Okuldan 3 defa uzaklaştırma cezası aldı. 3 defa. Başındaki örtü yüzünden. Üstelik düzenledikleri tutanağa 'ders araç ve gereçlere zarar vermek' yazıldı. Hiç utanmadan yaptılar bunu." ifadelerini kullanan Babacan'ın sesinin titrediği görüldü.

Babacan, "28 Şubat döneminde ODTÜ’de okuyan kız kardeşim başını örttüğü için üç defa okuldan uzaklaştırma cezası aldı. Benim siyasete girmemin nedeni bütün bu yaşananlara karşı bir isyandı. Bir daha kimse bu yasağı getirmeye cüret edemez" diyen Babacan'ın  "Geçmişte ezilenler, başkalarını ezmeye başladı. Ezilmenin ne demek olduğunu ezilen bilir. Ezilmenin ne olduğunu bilen başkasını ezmez" ifadelerini kullandı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar