Deutsche Bank'tan Türkiye için faiz açıklaması: Büyük artış olacak

Deutsche Bank'tan Türkiye için faiz açıklaması: Büyük artış olacak
Deutsche Bank, kur korumalı mevduat uygulamasının, Türk lirasında değer kaybı yaşanması halinde mali yükü artıracağını söyledi.

Almanya'nın ciro ve işçi sayısı açısından en büyük bankası olan Deutsche Bank, yayımladığı bir araştırma raporunda, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjde olarak duyurduğu kur korumalı mevduatın oluşturabileceği mali yük ve Döviz cinsi borçların hükümetin borçlarının yüzde 66’sına ulaşmasıyla Türkiye’nin şu an Türk lirasındaki değer kaybına karşı daha hassas hale geldiğini ifade etti.

Bloomberg'in haberine göre hükümetin döviz cinsi borçlarının yüzde 66’ya ulaştığını ve Aralık ayında kurda yaşanan düşüşten dolayı bunun daha da artmasını beklediklerini belirten Almanya'nın ciro ve işçi sayısı açısından en büyük bankası olan Deutsche Bank, kur korumalı mevduat uygulamasının da Türk lirasında değer kaybı yaşanması halinde mali yükü artıracağını söyledi.

ENFLASYON MAYIS AYINA KADAR YÜKSELECEK

“Bundan dolayı 2022’nin ilk çeyreğinde politika faizinde büyük bir artış olacağına dair görüşümüzü koruyoruz” ifadelerini kullanan Deutsche Bank, enflasyonun da Mayıs ayına kadar yükselmeye devam edeceğini düşündüklerini söyledi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar