Destek başvuruları bugün başlıyor! 1.150 lira ödenecek

Destek başvuruları bugün başlıyor! 1.150 lira ödenecek
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ihtiyaç sahibi hanelere doğalgaz ve kömür yardımı yapmak için başvuruları bugünden itibaren başlayacak. Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen haneler e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek.

'Doğalgaz Tüketim Desteği' programından hanelerin faydalanabilmesi için, başvuru sahiplerinin bu şartlara uygun olması gerekiyor;

Türk vatandaşı olması

e-Devlet Kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması

Doğalgaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması

Adına kayıtlı doğal gaz aboneliğinin bulunması

Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması

İhtiyaç sahibi olması

ASGARİ ÜCRETİN 1/3'ÜNDEN AZ OLMALI

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nın yakıt (kömür) yardımından yararlananlar için “3294 sayılı kanun kapsamındaki sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi haneler ile sosyal güvencesi olan ancak hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olan haneler” şartı bulunuyor. Bu şartlar doğalgaz yardımında da geçerli olacak.

Başvuru sonrasında inceleme yapılacak.

ÖDEMELER MART AYININ İKİNCİ HAFTASINDAN SONRA...

İhtiyaç sahibi aileler bugün doğalgaz başvurusu için başvurularını yapacaklar. Öte yandan ödemelerin ne zaman yapılacağını araştıran ihityaç sahibi haneler destekten faydalanmak için gün sayıyorlar. 

Başvuru sonrası yapılan inceleme sonucunda doğalgaz desteğine hak kazananlara Mart ayının ikinci haftasından sonra ödemeler başlayacak. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları kriterlerine uyan 4 milyon haneye verilecek destek miktarı, hane başına yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında değişecek.

Sputniknews'de yer alan habere göre; kronik hastaları olan haneler ve yaşam destek cihazlarında yaşayanlar için bu rakama ilave yüzde 5 eklenecek. Doğalgaz ödemeleri Mart ve Ekim aylarında olmak üzere yılda iki kez yapılacak. Başvuru sonucunda hak kazanan kişiler, doğalgaz faturalarını PTT'ye ibraz ederek destekten yararlanabilecekler.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar