Derin yazılarıyla bilinen gazeteci Tolga Şardan'dan Soylu'ya sorular... Adli emanette bekletilen dinleme kayıtlarıyla ilgili bilginiz var mı?

Derin yazılarıyla bilinen gazeteci Tolga Şardan'dan Soylu'ya sorular... Adli emanette bekletilen dinleme  kayıtlarıyla ilgili  bilginiz var mı?
Milliyet Gazetesi'nin Ankara Bürosu'nda uzun yıllar güvenlik konusunda önemli haberlere imza atan gazeteci Tolga Şardan, bu kez yazarlık yaptığı haber sitesi T24'de çok tartışılacak bir yazıya imza attı.

Tolga Şardan, köşesinde şu iddialara ve sorulara yer verdi: "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan başarısız darbe girişimi sırasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak kabine üyesiydi. Ve o gece, Gülen cemaatine mensup askerlerin Oran'daki TRT Genel Müdürlüğü'nü işgal ettiği sırada Soylu da oradaydı. Bakan Soylu, işgalci TSK mensuplarının gözaltına alınıp, TRT'nin deyim yerindeyse devletçe kurtarılmasını yakından izledi. Hatta zaman zaman FETÖ'cü askerlere müdahale eden güvenlik güçlerini organize etmeye çalıştı.

YANINDA SADIK SOYLU VARDI
Yanında ise, yine kendisi gibi organize suç örgütü liderinin hedefi olarak video kayıtlarda adı geçen yakını Sadık Soylu vardı.
Bir ara bilgi daha: Sadık Soylu'nun sadece daha önce görev yaptığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda değil, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet teşkilatında da bazı üst düzey atamalarda etkin bir isim olduğu hava, su gibi bilinen gerçektir. Halen görevde olan bazı üst yöneticilerin referansı Sadık Soylu'dur!
Şimdi sorulara başlayalım:

TELEFON DİNLEMESİ YAPILAN ŞÜPHELİ
*15 Temmuz gecesi yaşananları Gülen cemaatinin organize ettiğini anlaşılmasıyla birlikte tüm siyasiler TBMM çatısı altına bir araya gelirken, sizin TRT'de bulunma tercihinizin gerekçesi neydi?
*TRT Genel Müdürlüğü bahçesinde yaşananları izlerken yanınızda bulunan Sadık Soylu'nun cep telefonuyla herhangi birisiyle görüşme yaptınız mı?
*Görüşme yaptığınız kişinin; Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi'nce hakkında "uyuşturucu madde sattığı" iddiasıyla başlatılan adli soruşturma çerçevesinde savcılık talimatıyla telefon dinlemesi yapılan bir şüpheli olduğunu biliyor muydunuz?
*Bu kişiyi daha önceden tanıyor musunuz? Sadık Soylu'nun telefonuyla yaptığınız görüşmede, söz konusu kişiyi beraberinde grupla TRT'ye müdahale etmek amacıyla olay yerine çağırdınız mı?
*Söz konusu kişiyle ilgili telefon dinlemesine ait kayıtların halen Ankara Adliyesi'ndeki adli emanet bölümünde ileride yapılabilecek adli soruşturma için bekletildiğinden bilginiz var mı?
Bu konudaki sorular şimdilik yeter kanımca.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar