Derin yazar Fehmi Koru bombayı patlattı!

Derin yazar Fehmi Koru bombayı patlattı!
Başkent kulislerinin bir numaralı derin kulağı, çetrefilli olayların uzmanı gazeteci Yazar Fehmi Koru, peşine düştüğü Sezgin Baran Korkmaz olayında bombayı patlattı. Koru, kendine ait sosyal medya hesabından Korkmaz ile eski CIA direktörünün birlikte çekilmiş fotoğrafını yayınladı.

Fehmi Koru, geniş analizlerle toparladığı yazısında, Sedat Peker'in ifşaatlarından yola çıkarak Sezgin Baran Korkmaz'ın izini sürerken şu bilgileri paylaştı: SBK'nın 1993-1995 yılları arasında CIA direktörlüğü yapmış James Woolsey ile yan yana çekilmiş bir fotoğrafını gördüm. Yukarıya koydum o fotoğrafı, "Enseye tokat" denir ya öyle bir manzara… Soğuk Amerikalılara Kars sıcaklığı getirmiş SBK. [Hiç düzeltilmeye kalkışılmasın, Kars'ın ikliminin soğuk olduğunu ben de biliyorum.] Woolsey ile SBK'nın dostluğu Donald Trump sayesinde başlamış olmalı. New York Times (NYT) gazetesi, Woolsey'in Ekim Alptekin ve SBK ile Fethullah Gülen'in Pensilvanya'da derdest edilip ülkeye döndürülmesi konulu bir müzakere yürüttüklerini yazmıştı. 20 Eylül 2016 tarihinde; Woolsey'in Trump'ın seçim kampanyasına katıldığını açıklamasından sadece sekiz gün sonra.

JAMES WOOLSEY...

Ardından, Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, o görüşmenin esas katılımcılarının Türkiye'den gelmiş iki bakan olduğunu, Gülen'in "yasal iade prosedürüne takılmadan ABD'den çıkarılmasının" Trump'ın ulusal güvenlik danışmanlığına getirdiği Michael Flynn ile görüşüldüğünü kendisi de orada bulunan Woolsey'in ağzından yazdı.
Daha önce tanımıyorsa, o iki bakan (Berat Albayrak ile Mevlüt Çavuşoğlu) ile de o vesileyle tanışmıştır SBK. SBK ile Alptekin, NYT'a göre, Woolsey'e bu iş için 10 milyon dolar teklif etmiş. Woolsey ve eşi Nancye Miller arasında konuya ilişkin e-posta trafiği yaşanmış bu olaydan sonra; onu da Reuters ajansı ortaya çıkardı.
İşe bakın siz…

TÜRKİYE ADINA MÜZAKERE YÜRÜTMÜŞ

CIA direktörlüğü yapmış biri ile Trump'ın güvenlik danışmanı atadığı Flynn'in karşısına oturup Türkiye adına müzakere yürütmüş biri SBK…Yazarken bile dudaklarımda tebessüm belirmesine mani olamıyorum. Tevekkeli adam 2016 sonrasında kendisine açık çek verilmiş biri gibi hareket etmiş… Ülke adına 'gizli müzakere' yürüten heyetin üyesi olmuş, baksanıza… Ülkeye giren yüz milyonların hesabını ABD sorarsa Bundan sonra olacakları düşününce de içimden gülmek geliyor. SBK Avusturya tarafından Amerikalılara teslim edilirse doğrudan ABD'ye götürülecektir. ABD Hazine bakanlığının yüzlerce milyon dolarını tırtıklayan bir çeteyle birlikte yargılanmak üzere… Diğerleri soygunu yapmakla, SBK ise soygundan elde edilen paraları Türkiye'ye getirip aklamakla yargılanacak.
"İtirafçı olur, az ceza alır" veya "Zaten böyle davaların cezaları azdır, yedi yıl alır, yarısını yatar, çıkar" diyenler var ya, biraz da onların bu yaklaşımı beni güldürüyor.

HAFİFE ALIYORLAR HUKUKİ SÜRECİ…

Aldatmanın hesabını Amerikalı soygun çetesi verecek, ancak dolandırılan paranın hesabı SBK'dan sorulacak. Paranın nerelere sarf edildiğinin hesabı…Nerelere veya kimlere harcandığı…Örnek olsun diye en son üzerinde konuşulan 80 milyon doları ele alalım. Nahum biraderlerden ülkemizin önemli iki şirketinin yarı hisselerini 80 milyon dolara satın aldığını iddia ediyor SBK. Herhalde ABD yargısına hesap verirken de iddiasını devam ettirecektir. İyi ama, o hisseleri yalnızca 6 milyon dolar karşılığında İnan Kıraç'a devrettiğini Kıraç'ın avukatı Levent Göktaş açıklamadı mı? ABD, haydi bakalım, şirketlerin gerçek değerini mercek altına alır ve parayı geri isterse ne olacak?

ABD MAHKEMESİ LİSTEYİ İSTEYEBİLİR

Davanın içine böyle ayrıntıların girmesi ihtimali de beni biraz gıdıklıyor… Bodrum'daki Paramount Oteli'nin konuk listesini de isteyebilir ABD mahkemesi… Olur mu olmaz mı, bilemem, ancak geriye dönük ödeme talebi de söz konusu olursa şaşırmam. Sonuçta soyulan Amerikan hazinesi… Geçmişte orada yaşanmış biraz buna benzeyen olaylarda nice güçlüye aynen benim korktuğum gibi muamele edildi ABD yargısı tarafından… New York'un efsane belediye başkanı Rudy Guliani'nin Trump'ın avukatlığını yaparken karıştığı -karışmaması gereken- işlerden dolayı avukatlık ruhsatı iptal edildi bu hafta. Sedat Peker mi videolarından birinde yapmıştı çorap söküğü benzetmesini, yoksa onun videoları üzerine yorum yapanlardan biri mi, hatırlamıyorum ama benzetme doğru. Çoraptan küçücük bir sökük çekildiğinde ip gider gider ve ortada çorap kalmayabilir. Konuyu elbette ciddiye alıyorum, hem de bayağı ciddiyim bu konuda. Dudaklarımdaki tebessüm, iddia ve ithamlara "Bu da geçer yahu" veya "Unutulur, unutulur" muamelesi yapanların tavrından kaynaklanıyor. Esas öyleleri konuyu ciddiye almalı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar