Derin kulislerin uzmanı gazeteci Fehmi Koru AKP'nin 5 aşamalı tuzağını açıkladı

Derin kulislerin uzmanı gazeteci Fehmi Koru AKP'nin 5 aşamalı tuzağını açıkladı
"İktidar kendini yenileyemiyor, fakat oyunu büyük çapta koruyor.. Sebebi ne?" sorusunun peşine düşen gazeteci Fehmi Koru, Cumhur İttifakı'nın büyük ortağı AKP'nin üzerinde çalıştığı beş aşamalı planınI analiz etti.

Fehmi Koru, "Son iki ay içerisinde kamuoyunun dikkatine sunulan vahim ifşaatlar başka bir demokratik ülkede yaşansa siyasi sistemde çalkantılar meydana getirir, sorgulamalar başlatır, istifalara yol açardı. Bunun sonucu olarak eğilimlerde ciddi kaymalar görülürdü"tespitini yaptığı yazında şu görüşlere yer verdi:

BEŞ AŞAMALI PLAN

"Bizde bunların hiçbiri olmadı. Yarın sandık kurulsa, AK Parti ile MHP'nin oyları Meclis çoğunluğunu elde etmeye, adaylarını cumhurbaşkanı seçtirmeye yetmeyeceği için iktidar cephesi yenilebilir; ancak böyle bir sonuç seçime ittifaklar halinde gidileceği için alınabilecek. İktidar cephesinin, MetroPoll anketindeki tablo sandığa olduğu gibi yansısa bile iktidarda kalmasını sağlayacak çareler aradığı biliniyor. 'Yüzde 50+1' formulünü 'yüzde 40+1' ile değiştirmek, karşı cephede yer alması mukadder partilerden bir-ikisini yanına çekmeye çalışmak, hiç değilse HDP seçmeninin zihnini bulandırmak, seçim barajı oranıyla oynamak veya ittifak partilerine baraj oranı koymak gibi… Anlamsız mı görünüyor? Görünmesin. 7 Haziran 2015 genel seçiminde Meclis çoğunluğunu kaybeden AK Parti'nin altı ay sonra tekrarlattığı seçimde tabloyu değiştirmeyi başardığı ve ara dönemi de iktidarını sürdürerek geçirdiği bir gerçek. Bir kez daha yaşanabilir aynı durum."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar