Depremzedeler, geceyi spor salonunda geçiriyor

Depremzedeler, geceyi spor salonunda geçiriyor
Elazığ’da meydana gelen ve halen artçı sarsıntıları devam eden 6.8 büyüklüğündeki depremden dolayı evlerine gidemeyen bazı vatandaşlar geceyi spor salonunda geçiriyor.

Geceyi spor salonunda geçiriyorlar

Elazığ Sivrice'de ilçesinde dün akşam meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin etkileri sürüyor. Elazığ’ın bazı mahallelerinde arama kurtarma çalışması sürerken, bazı mahallelerinde ise çöken evlerin enkazı kaldırılıyor. Kırsal kesimin de yoğun şekilde etkilendiği depremde bazı köyler yerle bir oldu. Evsiz kalan vatandaşlar için köylerde ve ilçe merkezlerinde çadır açılırken, il merkezinde de vatandaşların kalması için spor salonları açıldı. 

Evleri güvenli olmadığı için dışarıda kalan vatandaşlar, kentteki spor salonları, park ve bahçeler ile konferans salonlarına sığınıyor. Kimi vatandaşlar da geceyi araçlarında geçiriyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Yakup Kılıç Spor Salonu da depremzedeler için açılırken, günün bazı öğünlerinde yemek veriliyor. Soğuktan korunmaya çalışanlara battaniye dağıtıldı.

Depremin ardından Elazığ otogarında da yoğunluk başladı.  Evleri güvenli olmayan veya hasar gören vatandaşlar çevre illerde yakınlarının yanına gidiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar